Κάλεσμα της επιτροπής Πειραιά για την απεργία της 8 Δεκεμβρίου



ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ1 logoΕΠΙΤΡΟΠΗ Α/Σ ΠΕΙΡΑΙΑ

Συνάδελφοι-σσες

Ο κύκλος των μνημονίων και των αντιλαϊκών-αντεργατικών μέτρων δε λέει να κλείσει. Και αυτό γίνεται γιατί το μεγάλο κεφάλαιο (τραπεζίτες, βιομήχανοι, εφοπλιστές) και οι πολιτικοί τους υπάλληλοι δηλαδή ΕΕ, ΔΝΤ και οι κυβερνήσεις τους δεν πρόκειται να σταματήσουν την ολομέτωπη και βάρβαρη επίθεση τους εναντίον μας αν δε φτάσουν στον πάτο τους μισθούς και τις συντάξεις, κι αν δεν τσακίσουν όποια λιγοστά δικαιώματα έχουν απομείνει στην εργατική τάξη. Μ ’αυτόν τον τρόπο ελπίζουν να περάσουν στη φάση της ανάπτυξης.

Μια ανάπτυξη που σημαίνει απεριόριστη, γρήγορη και μέγιστη δυνατή κερδοφορία για τους λίγους πλουτοκράτες και αντίστοιχα μισθοί και συντάξεις πείνας και συνθήκες εργασιακής σκλαβιάς για τους πολλούς εργαζόμενους.

Έτσι λοιπόν, τις επόμενες μέρες, κουαρτέτο και κυβέρνηση πρόκειται να συμφωνήσουν τα νέα επώδυνα μέτρα για τα εργασιακά και το συνδικαλιστικό νόμο στα πλαίσια του κλεισίματος της δεύτερης αξιολόγησης. Αυτό σημαίνει καμία αξία και υποχρεωτικότητα στις Συλλογικές Συμβάσεις, απελευθέρωση του ορίου των ομαδικών απολύσεων, παρεμπόδιση των απεργιών, ακόμα χαμηλότερο κατώτατο μισθό με τη θέσπιση του λεγόμενου υποκατώτατου μισθού, επιβολή της υποαπασχόλησης και της εκ περιτροπής εργασίας.

Με λίγα λόγια μιλάμε για εργασιακό μεσαίωνα.

Ενάντια σ’ αυτήν την αντεργατική καταιγίδα ο καθένας από μας πρέπει να πάρει θέση. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μείνει παθητικός θεατής. Αντίθετα υποχρέωση μας είναι να περάσουμε στην αντεπίθεση. Να τους δείξουμε ότι δε φοβόμαστε, δε συμβιβαζόμαστε, δε σκύβουμε το κεφάλι.

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στις 8 Δεκέμβρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ παίρνουμε μέρος στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ στις 10:30πμ στην ΟΜΟΝΟΙΑ

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός