Ο αγώνας έφερε αποτελέσματα: Ίδρυση νέας γραμμής τρόλλεϋ στο 2ο Διαμέρισμα



Μετά την κοινή παρέμβαση της Λαϊκής Επιτροπής 2ου Διαμερίσματος και του Π.Α.ΜΕ ΑστικώνΣυγκοινωνιών με το πλήρες και αναλυτικό υπόμνημα των φορέων και επιτροπών σωματείων της Λαϊκής Επιτροπής και του Π.Α.ΜΕ Αστικών Συγκοινωνιών σχετικά με το πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής μας για την συγκοινωνιακή σύνδεση Ν. Κόσμου – Γούβας – Παγκρατίου με την Καισαριανή και την Πανεπιστημιούπολη σε πρώτη φάση, πάρθηκε η απόφαση από τον Ο.Α.Σ.Α. για  την ίδρυση νέας γραμμής τρόλλεϋ η οποία θα ξεκινάει από τον Αγ. Ιωάννη και θα καταλήγει στην Πανεπιστημιούπολη και επιστροφή στο μετρό Αγ. Ιωάννη και σε δεύτερη φάση η επέκτασή της μέχρι τα Νοσοκομεία Λαϊκό και Παίδων.

Η νέα αυτή γραμμή τρόλλεϋ είναι ζωτικής σημασίας για τις συνοικίες μας δεδομένου ότι αφ΄ενός μεν δεν συνδέονται μεταξύ τους με κανένα συγκοινωνιακό μέσον και μόνο μέσω του κέντρου ή με τα πόδια είναι προσβάσιμες, αφ΄ετέρου κρίσιμες και σημαντικές υποδομές όπως το ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) δεν εξυπηρετούνται από καμμία συγκοινωνία με αποτέλεσμα, υπέργηροι, ΑμΕΑ, να αναγκάζονται να πηγαίνουν πολύ μεγάλη απόσταση με τα πόδια και αυτό είτε βρέχει και κάνει κρύο τον χειμώνα, είτε καύσωνα το καλοκαίρι.

Όπως εξίσου σοβαρή ανάγκη είναι η πρόσβαση των παιδιών μας στη Πανεπιστημιούπολη και η σύνδεσή μας με το Λαϊκό Νοσοκομείο και το νοσοκομείο Παίδων.

Ο αγώνας και η αποφασιστικότητά μας να μην κάνουμε βήμα πίσω από το δικαίωμά μας οι συνοικίες μας να έχουν φθηνή, ασφαλή και αξιόπιστη μετακίνηση και ότι οι αστικές συγκοινωνίες πρέπει να καλύπτουν τις ανάγκες του λαού μας και γι αυτό πρέπει να είναι δημόσιες και να αναπτύσσονται, κατάφεραν ώστε να συμφωνήσει ο Ο.Α.Σ.Α. για την ίδρυση αυτής της νέας γραμμής και να δεσμευτεί ότι θα λειτουργήσει μέσα στο 2017.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, τώρα πιο δυναμικά να αγωνιστούμε και να πιέσουμε για την γρήγορη υλοποίηση αυτής της απόφασης και να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την επέκταση της γραμμής μέχρι τα Νοσοκομεία Λαϊκό και Παίδων.

Απαιτώντας :

  • Φθηνή, ασφαλή και αξιόπιστη μετακίνηση που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες των κατοίκων.
  • Αστικές συγκοινωνίες κρατικές, χρηματοδοτούμενες 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Αστικές συγκοινωνίες που θα λειτουργούν και θα αναπτύσσονται με βάση τις ανάγκες μας.

ΛΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 2ου ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ (ΠΑΓΚΡΑΤΙ,ΓΟΥΒΑ,Ν. ΚΟΣΜΟΣ)

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός