ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ: Έκθεση σπάνιου αρχειακού υλικού για τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του



Το πρώτο καταστατικό του σωματείο, με την ταυτότητα του Γεώργιου Σαραντίδη, ενός  από τους  ιδρυτές του ΣΕΗ.

Το πρώτο καταστατικό του σωματείο, με την ταυτότητα του Γεώργιου Σαραντίδη, ενός από τους ιδρυτές του ΣΕΗ.

Έκθεση με σπάνιο αρχειακό υλικό διοργανώνει το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων (Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης Θησείο).

Τα εγκαίνια θα γίνουν τη Δευτέρα 13 Μάρτη στις 6.30 μ.μ. και είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Το υλικό αυτό πρώτη φορά θα βγει στη δημοσιότητα, ενώ όπως υπογραμμίζει το ΣΕΗ «είναι ιστορικής σημασίας η διάσωση, συντήρηση και ψηφιοποίησή του που επιχειρεί το σωματείο».

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Από τα πρώτα σωματεία της χώρας, τα μέλη του πρόσφεραν πολλά με τους αγώνες και την τέχνη τους στο λαϊκό κίνημα, αλλά και εμπνεύστηκαν απ’ αυτό. Από τη μικρασιατική καταστροφή, μέχρι το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και τη χούντα των συνταγματαρχών, το σωματείο πάλευε για την επιβίωσή του και την επιβίωση του κλάδου. Δημιούργησε μέσα σε δύσκολες στιγμές και μέσα από τις γραμμές του πέρασαν όλοι οι σημαντικοί καλλιτέχνες της χώρας.

Η ζωή λοιπόν του σωματείου, χέρι χέρι με τη ζωή του κινήματος και την ιστορία του τόπου, θα ξεδιπλωθεί 13-22 Μάρτη στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη», μέσα από την έκθεση σπάνιου αρχειακού υλικού που συλλέχτηκε από το αρχείο του σωματείου, προσωπικά αρχεία, εφημερίδες της εποχής και άλλες πηγές. Το υλικό αυτό πρώτη φορά θα βγει στη δημοσιότητα και είναι η ιστορικής σημασίας η διάσωση, συντήρηση και ψηφιοποίησή του που επιχειρεί το σωματείο».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός