ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΝΙΔΙΟΥ: Nα επανέλθει η γραμμή 724 , με τακτικά δρομολόγια.



Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Απο 1/2/2017 έγινε τροποποίηση της γραμμής 724 χωρίς καμιά ενημέρωση ή ειδοποίηση των πολιτών απο τους αρμόδιους. Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της εμπορευματοποίησης των ΜΜΜ που επιχειρείται απο τις εκάστοτε κυβερνήσεις και επιταχύνεται απο την τωρινή με αφορμή την κρίση.Το κριτήριο κόστος- κέρδος έχει ως αποτέλεσμα την κατάργηση- συγχώνευση γραμμών,την αραίωση δρομολογίων,την εντατικοποίηση της εργασίας,την αύξηση της τιμής του εισιτηρίου.

Με αυτόν τον τρόπο επιχειρείται η απαξίωση της αστικής συγκοινωνίας,αφού δεν προσλαμβάνεται προσωπικό, δεν γίνεται η απαραίτητη συντηρήση των οχημάτων, με αποτέλεσμα είτε να ακινητοποιούνται στα αμαξοστάσια είτε να κυκλοφορούν κακοσυντηρημένα και επικίνδυνα οχήματα. Έτσι η ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών θα είναι το επόμενο βήμα,που τις συνέπειες(πανάκριβο εισιτήριο,κατάργηση γραμμών που δεν αποδίδουν κέρδη) θα τις πληρώσουν πάλι οι πολίτες.

Ζητάμε:
– Nα επανέλθει η γραμμή 724 όπως ήταν, με τακτικά δρομολόγια.

Κρατικό φορέα αστικών συγκοινωνιών που να λειτουργεί με κριτήριο την κάλυψη των αναγκών μεταφοράς

-Μείωση της τιμής του εισιτηρίου κατα 50%

-Δωρεάν πρόσβαση για ανέργους,χαμηλοσυνταξιούχους,φοιτητές,σπουδαστές

-Έκτακτη κρατική χρηματοδότηση για τη συντήρηση του στόλου των οχημάτων.

-Προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα»

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός