ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΔΑΣ – ΟΑΣΘ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ



 ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ!                              Θεσσαλονίκη 2-12-2016

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Δ Α Σ – Ο Α Σ Θ

Για τη Γενική Απεργία στις 8 Δεκέμβρη

Συνάδελφοι-σσες, πυκνές οι ειδικότερες -στον ΟΑΣΘ- και οι γενικότερες  εξελίξεις το διάστημα που διανύουμε.

1οΗ αναστολή των κινητοποιήσεων μας πάρθηκε με ακόμα μια μεθοδευμένη ψηφοφορία όπου εκατοντάδες συνάδελφοι που βρίσκονταν έξω από το ΕΚΘ την ημέρα της Γ. Συνέλευσης αποκλείστηκαν από τη διαδικασία.

Στο Δ.Σ. της 1-12 η πλειοψηφία «κατάπιε» την απόφαση της Γ.Σ. για «δύο μισθούς μέχρι την Τετάρτη αλλιώς ξαναβγαίνουμε στο δρόμο…» και ανέλαβε την ευθύνη για αναίρεση της απόφασης της Γ. Συνέλευσης με απόφαση του Δ.Σ.  πράγμα που όπως επισημάναμε ως ΔΑΣ είναι παράτυπο!

Με βάση δημοσιεύματα όπου αναφέρονται στα χρήματα της διαφοράς του ΦΠΑ (12 εκ. ευρώ) που αναμένονται να έρθουν το επόμενο διάστημα και μέρος από τα οποία θα παρακρατηθούν αυτόματα  από διάφορους φορείς και προμηθευτές (ΙΚΑ, Τράπεζες, κλπ)  ρωτήσαμε συγκεκριμένα το προεδρείο,  υπάρχει η δέσμευση ότι μέχρι 31-12 ο ΟΑΣΘ θα έχει εξοφλήσει κάθε οικονομική υποχρέωση προς τους εργαζόμενους; ( δύο μισθοί, δώρο Χριστουγέννων, επιδόματα άδειας, επίδομα ασφαλούς οδήγησης κλπ.)

Η απάντηση του ήταν ότι η εξόφληση των εργαζομένων αποτελεί πρόταση του προς το Δ.Σ. του Οργανισμού αλλά μέχρι τότε κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί στον ΟΑΣΘ!!  Βγάλτε συμπεράσματα…..

2ο Αξιολόγηση της Ελληνικής Οικονομίας (και στο βάθος νέο πρόγραμμα- 4ο Μνημόνιο ή όπως ονομαστεί)

Ο νέος γύρος της επίθεσης είναι αποφασισμένος εδώ και καιρό από την κυβέρνηση, το κουαρτέτο, την ΕΕ και ΔΝΤ, το ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις, τα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Θέλουν με κάθε τρόπο ακόμα πιο φτηνά εργατικά χέρια.

Ήδη με βάση το σχέδιο του προϋπολογισμού έχει γίνει γνωστό ότι θα ακολουθήσει φοροκαταιγίδα ύψους 2,5 δις. ευρώ!! (Βενζίνη, πετρέλαιο κίνησης, υγραέριο κίνησης, νέοι φόροι κλπ.)

Γης μαδιάμ στο μέτωπο των εργασιακών με:

  • Ουσιαστική κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας
  • Επέκταση της εκ περιτροπής και μερικής απασχόλησης με κρατική επιδότηση (ακόμα πιο φτηνοί εργάτες για το κεφάλαιο)
  • Διατήρηση της διαμόρφωσης από την κυβέρνηση του  κατώτερου μισθού σε συνδυασμό με το αίσχος του υπό κατώτατου μισθού
  • Διατήρηση του καθεστώτος υπερίσχυσης των -δυσμενέστερων- επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών και των ατομικών  συμβάσεων σε βάρος των συλλογικών διαπραγματεύσεων.
  • Απελευθέρωση των απολύσεων για επιχειρήσεις άνω των 150 εργαζομένων

(Η διάταξη αυτή αφορά μεγάλες επιχειρήσεις, Τράπεζες, Οργανισμούς πρώην ΔΕΚΟ κλπ)

 

ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Περισσότερες από 530 συνδικαλιστικές οργανώσεις σωματεία, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα που σεισπειρώνονται στο ΠΑΜΕ βγήκαν μπροστά στις 17 Οκτώβρη και απαίτησαν: κατάργηση των αντεργατικών νόμων, κάλυψη των απωλειών, αυξήσεις στους μισθούς, κλαδικές συλλογικές συμβάσεις, κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ, σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Απεργιακός ξεσηκωμός απέναντι στη σύγχρονη σκλαβιά!

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στις 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ του ΠΑΜΕ στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 10:30

Στο Δ.Σ. της 1-12 ο πρόεδρος του Συνδικάτου ανακοίνωσε ότι την Πέμπτη 8-12 (ημέρα της απεργίας) θα πραγματοποιηθεί Γ. Συνέλευση του Συνεταιρισμού στο ΕΚΘ.

Μια ακόμα πονηρή μεθόδευση για να «τσουβαλιάσει» τους συναδέλφους και να τους πάει «πεσκέσι» στη συγκέντρωση του ΕΚΘ δηλ. σε αυτούς που τους καλούσαν –μέσο του προέδρου του ΕΚΘ- να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους για…. χάρη του πρωθυπουργού!!

Ας βγάλουν συμπεράσματα οι εργαζόμενοι και ας γυρίσουν την πλάτη τους στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό ενισχύοντας την μεγάλη συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜΕ και το πανό της Γραμματείας Μεταφορών!!

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός