Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΣΘ



Θεσσαλονίκη  21-4-217

Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων ΟΑΣΘ

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΣΘ

Συνάδελφοι-σσες, μπήκαμε σε μια ακόμη περίοδο απληρωσιάς ώστε να «προετοιμαστούμε ψυχολογικά» με βάση και τις εξελίξεις – νομοσχέδιο Σπίρτζη και πρόταση ΟΑΣΘ – για να αποδεχθούμε τις επερχόμενες μειώσεις μισθών!!

Ως Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων ΟΑΣΘ αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία να σπάσουμε την σιωπή που κυριαρχεί στους χώρους εργασίας και να αγωνιστούμε για τα αυτονόητα δηλ. για να μην ανεχόμαστε αδιαμαρτύρητα την απληρωσιά και όσα άλλα μας ετοιμάζουν. 

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να ανέχονται την κοροϊδία και να εργάζονται με σκυμμένο το κεφάλι αλλά να διεκδικούν τα δικαιώματα τους και να κινητοποιούνται όταν αυτά θίγονται από την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις.

Δυστυχώς στο χώρο  του ΟΑΣΘ – όπως και σε άλλους εργασιακούς χώρους –
οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες έχουν συνταχθεί με τα συμφέροντα του εργοδότη και αυτό θα το πληρώσουν ακριβά οι εργαζόμενοι αν συνεχίσουν να τις στηρίζουν.

Η δημιουργία της Επιτροπής Αγώνα που συστάθηκε το προηγούμενο διάστημα έχει ένα συγκεκριμένο στόχο και αυτός είναι να συντονίσει τις προσπάθειες των εργαζομένων όπου και αν ανήκουν, με τις όποιες διαφορετικές απόψεις σε ένα κοινό σκοπό, τη οργάνωση αγώνων για τη διαφύλαξη των κεκτημένων.

Η υποχώρηση και ο συμβιβασμός είναι κακός σύμβουλος και έχει τραγικές συνέπειες για τη ζωή και τις οικογένειες μας
Με σύνθημα:

«Η απαίτηση των εργαζομένων, άμεση καταβολή των δεδουλευμένων»

οργανώνουμε παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 27-4-2017 στις 10:00 π.μ. μπροστά στα γραφεία του ΟΑΣΘ (Παπαναστασίου 90)
(εφόσον βέβαια δεν υπάρξει πληρωμή μέχρι Τετάρτη 26-4)

Καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους που δεν εργάζονται εκείνη την ώρα να στηρίξουν την προσπάθεια της Επιτροπής Αγώνα
ενάντια στη μιζέρια που μας καταδικάζουν, για ζωή με αξιοπρέπεια!

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός