Ανακοίνωση της Γραμματείας Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ με αφορμή την πυρκαγιά σε αστικό λεωφορείο



ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ1 logo

Αθήνα 05/05/2017

Όπως φαίνεται κατά την προσφιλή τους τακτική με τις δηλώσεις τους ότι το κράτος έχει συνέχεια όπως δήλωσε πρόσφατα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κ.Μητσοτάκης, που ενώ δεν θα ψηφίσει τα μέτρα και τα αντίμετρα της συμφωνίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους θεσμούς, αλλά αν γίνει κυβέρνηση θα τα εφαρμόσει, έτσι το κράτος τους έχει συνέχεια και στα ζητήματα της αστικής συγκοινωνίας.
Καίγονταν λεωφορεία επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, καιγόντουσαν λεωφορεία επί κυβερνήσεων ΝΔ, καίγονται λεωφορεία σήμερα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Όντως το αστικό κράτος τους έχει συνέχεια.

Έχει συνέχεια στην αδιαφορία για τις σύγχρονες ανάγκες των ανθρώπων.
Έχει συνέχεια στην συντριβή μισθών και δικαιωμάτων.
Έχει συνέχεια στις αντιλαϊκές συμφωνίες χωρίς τελειωμό.

Από την μια χαρίζουν εκατομμύρια στο κεφάλαιο και από την άλλη τσεκουρώνουν τον προϋπολογισμό για τις λειτουργικές ανάγκες της αστικής συγκοινωνίας.Τα αμαξοστάσια έχουν μετατραπεί σε απέραντα νεκροταφεία οχημάτων. Οι βλάβες γίνονται όλο και ποιό σοβαρές, μέχρι και επικίνδυνες για την ζωή εργαζομένων και επιβατών.

Για την επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί , τόσο στην ΟΣΥ αλλά και στην ΣΤΑΣΥ, το ΠΑΜΕ έχει ενημερώσει τους αρμόδιους έγκαιρα.

Οι εργαζόμενοι να βγάλουν συμπεράσματα για την στάση των πολιτικών και συνδικαλιστικών δυνάμεων ατο χώρο και να δώσουν δυναμική-αποφασιστική απάντηση στην 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 17 του Μάη.

Εδώ και τώρα κρατική χρηματοδότηση για την επισκευή και ανανέωση του στόλου (τραίνα, λεωφορεία, τράμ, τρόλεϋ).

Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του Π.Α.ΜΕ.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός