ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Α/Σ ΤΡΟΛΛΕΫ: ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΔΙΕΔΩΣΕ



ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ1 logo

                  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Α/Σ ΤΡΟΛΛΕΫ                                              ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΔΙΕΔΩΣΕ

Η επαναλαμβανόμενη αδυναμία να επιτευχθεί απαρτία στη Γενική μας Συνέλευση μας προβληματίζει σοβαρά. Πολλές φορές έχουμε αναφερθεί στα αίτια που οδήγησαν το κορυφαίο συλλογικό μας όργανο στη απαξίωση.

Συγχωροχάρτι σε κείνους που με τις πρακτικές τους, έβαλαν πλάτη στο να απομακρυνθούν οι συνάδελφοι από τα συλλογικά όργανα και τη συλλογική δράση, δεν θα δώσουμε.

Δεν θα ανεχτούμε επίσης, και σε καμιά περίπτωση μηχανορραφίες που υπονομεύουν   τις συλλογικές διαδικασίες και τις παραδίδουν στις ορέξεις της εργοδοσίας. Ιδιαίτερα σε μια εποχή που το συνδικαλιστικό κίνημα βρίσκεται στο στόχαστρο του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων , εκείνων δηλαδή που κυβερνούν με 15% επί του εκλογικού σώματος και θέλουν για το συνδικαλιστικό κίνημα να παίρνει αποφάσεις με 50+1 % επι του συνόλου των εργαζομένων. Για αυτό οποιεσδήποτε προτάσεις παραδίδουν στην  εργοδοσία κατακτήσεις και συλλογικές ελευθερίες όπως: συνελεύσεις χωρίς στάση, συνέλευση  Σάββατο, είτε αναστολή της στάσης λόγω αδυναμίας του Δ.Σ να οργανώσει Γενική Συνέλευση θα μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.

Η επίθεση που δεχόμαστε, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας το «’έργο» των ΝΔ.-ΠΑΣΟΚ, σε όλο το εύρος, και σε όλες τις πτυχές της ζωής μας, με την κατεδάφιση μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, με τις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας που διαμορφώθηκαν, και με το αβέβαιο μέλλον των αστικών συγκοινωνιών, λόγω της υποχρηματοδότησης της εταιρείας, καθιστούν επιτακτική ανάγκη, την συσπείρωση μας γύρω από τις συλλογικές διαδικασίες, ξεκινώντας από την επερχόμενη Γενική μας Συνέλευση στις 10/5/2017 με στάση εργασίας 11:00 – 16:00

Απευθυνόμαστε σε κάθε Συνάδελφο ξεχωριστά, και τον καλούμε να αναλογιστεί και να μετρήσει την προσωπική του ευθύνη απέναντι στο ανώτερο συλλογικό μας όργανο.

Τον καλούμε να προσέλθει στη Γενική μας Συνέλευση συνειδητά. Να προετοιμαστεί και να καταθέσει τους προβληματισμούς και τις προτάσεις, να ασκήσει κριτική. Να ακούσει και να σεβαστεί την αντίθετη άποψη τον κάθε συνάδελφο.

Ο κάθε συνάδελφος να ανέβει στο βήμα και να δώσει το βάθος της σκέψης του και το βάθος της καρδιάς του.

Συνάδελφε η Γενική μας Συνέλευση είναι η ανώτερη συλλογική διαδικασία και οφείλουμε να την αντιμετωπίσουμε με την σοβαρότητα που της αρμόζει. Να αποδείξουμε ότι μπορούμε να οργανώσουμε και να πάρουμε αποφάσεις μέσα απ αυτή, στα πλαίσια του πολιτισμού και της ουσιαστικής δημοκρατίας.

Καλούμε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μην εμπλακούν σε στείρες προσωπικές αντιπαραθέσεις. Να ενημερώσουν ουσιαστικά και πλήρως τη βάση. Να κρατηθούν πρακτικά και σημειώσεις από την κριτική, τους προβληματισμούς και τις προτάσεις των συναδέλφων. Να προασπιστούν το κύρος του κορυφαίου συλλογικού μας οργάνου, φροντίζοντας για την επιτυχία της, και συνέλευση με συνέλευση να αναβαθμίζεται η διαδικασία.

Σας καλούμε όλους να εργαστούμε και να συνεισφέρει ο καθένας όπως μπορεί στην επιτυχία της Γενικής μας Συνέλευσης.

Να δυναμώσουμε τη συλλογική μας παρέμβαση, τη συλλογική μας δράση.

Πρέπει ενωμένοι, περισσότερο σήμερα από κάθε άλλη φορά, να τραβήξουμε μπροστά, με τα πόδια στο έδαφος, προσέχοντας κάθε μας βήμα και βεβαιώνοντας ότι κανένα βήμα μας δε θα παραδώσει ούτε πόντο απ’ αυτά που κερδίσαμε, απ’ αυτά που χτίσαμε, απ’ αυτό που είναι δικό μας.

  NA MH ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10/5/17 (ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11:00-16:OO)

ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Α/Σ ΤΡΟΛΛΕΫ

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός