Απεργούν την Πέμπτη οι μηχανοδηγοί – Σε μαζική συμμετοχή καλεί το ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών



Σε απεργία προχωρούν την Πέμπτη 1η Ιούνη οι μηχανοδηγοί στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Σε μαζική συμμετοχή καλεί η Γραμματεία Σιδηροδρομικών του ΠΑΜΕ, σημειώνοντας ότι οι κινητοποιήσεις πρέπει να κλιμακωθούν σε επίπεδο Ομοσπονδίας και πως το περιεχόμενο της δεν πρέπει περιορίζεται στα όρια της ειδικότητας ή του κλάδου, αλλά τα αιτήματα «να αφορούν την εργατική τάξη και να στρέφονται ενάντια στη γενική πολιτική κυβέρνησης – αστικών κομμάτων – κεφαλαίου».

Ακόμα το ΠΑΜΕ αναδεικνύει την ανάγκη «οι κινητοποιήσεις να έρχονται σαν αποτέλεσμα μιας σοβαρής διαδικασίας ενημέρωσης, συζήτησης, αντιπαράθεσης απόψεων, συμμετοχής των εργαζομένων μέσα από συγκεντρώσεις και συνελεύσεις, για να γίνονται δική τους υπόθεση και να εξασφαλίζεται η συμμετοχή τους».

Να σημειώσουμε ότι η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης που κήρυξε την απεργία είχε επίσης κηρύξει στάσεις εργασίας για Τρίτη και Τετάρτη, όμως ύστερα από ένα «πινγκ-πονγκ» με την κυβέρνηση και τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τις ανέστειλε.

Ο Π. Παναγούλιας, μέλος της Γραμματείας Σιδηροδρομικών του ΠΑΜΕ και μέλος του προεδρείου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών σχολιάζοντας τη στάση του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού στην ΠΕΠΕ επισημαίνει: «Την ώρα που όλα τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα καταργούνται για να καλύψουν τις ανάγκες για κερδοφορία των εργοδοτών και του κεφαλαίου και χρειάζεται καθολική συμμετοχή και κλιμάκωση των αγώνων όλων των εργαζομένων, ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός του Σωματείου της ΠΕΠΕ προχώρησε σε αναστολή των στάσεων εργασίας, αποκαλύπτοντας έτσι τους ισχυρούς δεσμούς με την εργοδοσία και τον καιροσκοπισμό τους. Όλοι στον αγώνα με το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός