ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ



ΔΑΣ ΟΑΣΘ Logo

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ! Θεσσαλονίκη 15-8-2016
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Συνάδελφοι-σσες, κορυφώνετε ο εκβιασμός της κυβέρνησης απέναντι στους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ με βάση και τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις (εφαρμογή 3ου Μνημονίου-νόμος για εργασιακά που έρχεται κλπ.- που βιώνει όλος ο Ελληνικός λαός.

Η παράταξη της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ως πλειοψηφούσα, προκήρυξε το προηγούμενο διάστημα απεργιακές κινητοποιήσεις και από τις 16/8 επίσχεση εργασίας.
Κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων (απεργίες-στάσεις εργασίας) φρόντισε με τις αποφάσεις της να «στείλει» τους εργαζόμενους στον καναπέ του σπιτιού τους αφού δεν προγραμμάτισε ούτε μία -έστω για τα μάτια του κόσμου- συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Στο ερώτημα «γιατί οι εργαζόμενοι δεν ξεσηκώνονται» η απάντηση είναι –με βάση την εμπειρία μας στον ΟΑΣΘ και όχι μόνο- γιατί αυτοί που τους εκπροσωπούν και πρέπει να τους ξεσηκώσουν τους στέλνουν στο σπίτι τους!!
Σε ένδειξη «καλής θέλησης» και ενόψει των επαφών με φορείς της πόλης, της περιφέρειας, και του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης η πλειοψηφία ανέστειλε τις κινητοποιήσεις για μια εβδομάδα και τελικά το αποτέλεσμα από όλη αυτή τη διαδικασία για τους εργαζόμενους είναι μια από τα ίδια αφού η απάντηση του Υπουργείου Μεταφορών ήταν για «ραντεβού» για «διάλογο» στις 30/8 ή στις 31/8 ή στις 6/9(!!!).
Με αυτά τα σούρτα-φέρτα σε λίγες μέρες συμπληρώνουμε 3 μήνες απλήρωτοι, ας βγάλουν οι συνάδελφοι τα συμπεράσματα τους για τους «σοβαρούς» και «υπεύθυνους» χειρισμούς τις πλειοψηφίας της διοίκησης.

Η παράταξη της Ε.ΣΥΣ. στην αρχή των κινητοποιήσεων έπαιξε –αποτυχημένα- το ρόλο του απεργοσπάστη με το αιτιολογικό ότι οι εργαζόμενοι χάνουν χρήματα πράγμα που αποτελεί «εσωτερικό δάνειο» προς τον ΟΑΣΘ και την κυβέρνηση.
Αυτό σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «καθίστε απλήρωτοι και μη διαμαρτύρεστε μέχρι να περάσουν 2 μήνες ώστε να έχετε το δικαίωμα της επίσχεσης»
Αλήθεια όταν η Ε.ΣΥΣ συμφωνούσε στο -7,5% -που επέβαλε μονομερώς η διοίκηση του ΟΑΣΘ- αυτό πόσο στοίχησε σε χρήμα στο ετήσιο εισόδημα κάθε εργαζόμενου;; Τα σχόλια δικά σας….

Η παράταξη της ΔΑΣ ΟΑΣΘ επέμενε από την αρχή ότι οι κινητοποιήσεις πρέπει να συνοδεύονται από αντίστοιχες συγκεντρώσεις με πλαίσιο και αιτήματα που να έχουν στο επίκεντρο την συγκοινωνία δηλ. τους εργαζόμενους και τους επιβάτες. Με αυτό τον τρόπο:
1ο Να μην περνάει στον λαό το δηλητήριο του «κοινωνικού αυτοματισμού» των διαφόρων «δημοσιολγούντων» από ραδιόφωνα και κανάλια.
2ο Έχοντας λιγότερες αντιδράσεις απέναντι μας να «τραβήξουμε» μαζί μας στον αγώνα κι άλλους εργαζόμενους και να βοηθήσουμε και μεις με τη σειρά μας όσους αγωνίζονται και αγωνιούν για το μέλλον τους. Απέναντι στην λαίλαπα της κυβερνητικής πολιτικής κανένας δεν πρέπει να είναι μόνος του.
Η ισχύς εν τη ενώσει!!
Κατά τη διάρκεια του τελευταίου Δ.Σ. στις 12-8 προτάθηκε ως σκέψη από το προεδρείο ο ορισμός «προσωπικού ασφαλείας» κατά την επίσχεση εργασίας για να μετριασθούν οι όποιες αντιδράσεις από το επιβατικό κοινό. Η μόνη παράταξη που τοποθετήθηκε αρνητικά ήταν η ΔΑΣ και έτσι η συζήτηση δεν συνεχίστηκε…βγάλτε τα συμπεράσματα σας και από αυτό το γεγονός.

Συνάδελφοι-σσες, βρισκόμαστε σε ένα ακόμη κρίσιμο σταυροδρόμι. Μπροστά μας έχουμε τη δεδηλωμένη θέληση του Υπουργείου για μειώσεις μισθών και την –σκόπιμη κατά την άποψη μας- υποβάθμιση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων.
Το ερώτημα είναι ένα: Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να ανέχονται αυτή τη κατάσταση εις βάρος τους;;
Η ΔΑΣ ήδη έχει καταθέσει πρόταση για συνεχόμενες κινητοποιήσεις κατά την εβδομάδα πριν από την ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ είτε πληρωθούμε είτε όχι.
Καλούμε τους συναδέλφους να συσπειρωθούν με τη ΔΑΣ για να ορίσουμε εμείς το μέλλον μας και όχι αυτοί που μας υπονομεύουν!!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΑΣ ΟΑΣΘ

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός