Σύσκεψη-ενημέρωση για το ενιαίο μισθολόγιο και το προσχέδιο Σπίρτζη για ΟΑΣΘ



                                                   Θεσσαλονίκη  15-6-2017

 Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων ΟΑΣΘ

 

Σύσκεψη-ενημέρωση για το ενιαίο μισθολόγιο και το προσχέδιο Σπίρτζη για ΟΑΣΘ

Συνάδελφοι-σσες, διανύουμε την περίοδο της ηρεμίας πριν την καταιγίδα.
Το πρόβλημα της απληρωσιάς ΔΕΝ λύθηκε με το σταμάτημα των κινητοποιήσεων ενώ όλες οι  πλευρές (Υπουργείο-ΟΑΣΘ-πλειοψηφία Συνδικάτου) ετοιμάζονται για την τελική επίθεση στα μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα μας.

Παρά τις μεταξύ τους διαφορές όλοι τους βρίσκονται στην ίδια πλευρά. Ο στόχος τους είναι ένας: Ποιο φθηνοί εργάτες!!!

Το έργο το έχουμε ξαναδεί το 2014 στο «Βελλίδειο» αλλά και το 2015 με το -7.5%.
Οι εργαζόμενοι θα ζήσουμε άλλη μια προδοσία καθώς η πλειοψηφία του Συνδικάτου έχει συμφωνήσει ήδη με τις μειώσεις μισθών (Ενιαίο Μισθολόγιο) και το μόνο πρόβλημα της είναι πως θα τις παρουσιάσει για ακόμα μια φορά -ως σωτηρία-  στους εργαζόμενους για να τις ψηφίσουν και με αυτό το τρόπο να τραβήξουν οι ίδιοι το σχοινί της γκιλοτίνας.   

Με το παρόν κάλεσμα καλούμε σε σύσκεψη-συζήτηση όσους συναδέλφους θέλουν πραγματικά να ενημερωθούν για το τι σημαίνουν για τη ζωή τους οι αλλαγές που προτείνονται από τα διάφορα μέρη (Υπουργείο, διοίκηση ΟΑΣΘ, πλειοψηφία Συνδικάτου) και με παραδείγματα από εξοφλητήρια εργαζομένων στον ΟΑΣΑ που πληρώνονται με βάση το ενιαίο μισθολόγιο-φτωχολόγιο.

Συνάδελφοι-σσες, σκλάβοι στον 21ο αιώνα δεν θα γίνουμε επειδή έτσι τα συμφώνησαν κάποιοι μεταξύ των οποίων είναι και αυτοί που υποτίθεται  εκπροσωπούν  τους εργαζόμενους.

Με σωστή ενημέρωση και οργάνωση να βάλουμε φραγμό στα σχέδια τους!!

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στον 1ο όροφο του ΕΚΘ:

 Τρίτη 20 Ιουνίου το πρωί στις 10:00 π.μ.

Τετάρτη 21 Ιουνίου το απόγευμα στις 19:00 μ.μ.  

 

Υ.Γ. Έχει παρατηρηθεί ότι όταν «σπάει» η σιωπή στους χώρους εργασίας από ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα ή της ΔΑΣ ΟΑΣΘ ακολουθεί άμεσα ανακοίνωση για «ενημέρωση» από τη πλειοψηφία του Συνδικάτου.

Το κάνουν σκόπιμα για να  συκοφαντήσουν, να διαστρεβλώσουν και να υπονομεύσουν κάθε αγωνιστική δράση και παράλληλα να «δώσουν γραμμή» στα φερέφωνα τους στους χώρους εργασίας και να «συνετίσουν» τυχόν συναδέλφους που βλέπουν με καλό μάτι τις δράσεις μας.

Διώξτε το φόβο και  κάντε τους στην άκρη, μας θέλουν πρόβατα για να μας οδηγούν στη σφαγή χωρίς να βγάζουμε άχνα.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός