Σφίγγει η θηλιά των πλειστηριασμών για τη λαϊκή κατοικία



Το νομικό πλαίσιο, που δημιούργησαν οι προηγούμενες και η σημερινή κυβέρνηση, βάζει σε άμεσο και μεγάλο κίνδυνο τα σπίτια των λαϊκών οικογενειών, με την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών

  • Προ των πυλών βρίσκεται η έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια που αφορούν και στην πρώτη κατοικία της λαϊκής οικογένειας.
  • Ενας ελάχιστος μόνο αριθμός δανειοληπτών καλύπτεται μέχρι τώρα από την υποτυπώδη «δικαστική προστασία», η οποία εκπνέει στο τέλος του 2017 και παραμένει «στον αέρα» αν και με ποιους όρους θα ανανεωθεί.
  • Από 1/1/2018 προβλέπεται και η πλήρης «απελευθέρωση» της «δευτερογενούς αγοράς» «προβληματικών» δανείων, που δίνει στις τράπεζες τη δυνατότητα να μεταβιβάζουν σε διάφορα funds και άλλα «κοράκια» το σύνολο των στεγαστικών δανείων του χαρτοφυλακίου τους.
  • Οι εξελίξεις πρέπει να σημάνουν συναγερμό σε συνδικάτα, Λαϊκές Επιτροπές και άλλους φορείς του κινήματος. Με σύνθημα «Κανένα λαϊκό σπίτι στα χέρια αρπαχτικού ή τραπεζίτη», να υπάρξει οργανωμένη απάντηση στην επίθεση που κλιμακώνεται σε βάρος της εργατικής – λαϊκής οικογένειας.

 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός