Κατρακύλα χωρίς τέλος για τους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ στην ΟΙΥΕ



Αποκαλυπτική η στάση τους στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων της ΔΑΣ για το «σωματείο» – εργοδοτικό μηχανισμό «Εμπορίου Τροφίμων και Σούπερ Μάρκετ»

Με διαδικασίες που καθημερινά γίνονται όλο και πιο ξεδιάντροπες συνεχίζονται οι αρχαιρεσίες – φιάσκο του «σωματείου» – μηχανισμού της εργοδοσίας και των συνδικαλιστών της με την επωνυμία «Ενωση Εμπορίου Τροφίμων και Σούπερ Μάρκετ Αττικής».

Από τη Δευτέρα που ξεκίνησαν οι εκλογές, οι εργαζόμενοι σύρονται μπροστά στην κάλπη, με εκβιασμούς και πιέσεις, για να αναδείξουν ως εκπροσώπους τους στο «σωματείο» και στα δευτεροβάθμια όργανα εργοδοτικούς συνδικαλιστές, διευθυντές, προϊσταμένους και στελέχη των επιχειρήσεων στις οποίες δουλεύουν.

Κάθε μέρα και πιο ξετσίπωτα…

Μπροστά στο όργιο αυθαιρεσιών, η ΔΑΣ κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, με την οποία ζητούσε την αναστολή των αρχαιρεσιών, καθώς αυτές διεξάγονται με τρόπο που παραβιάζει διατάξεις του συνδικαλιστικού νόμου και του καταστατικού του σωματείου. Η αίτηση εξετάστηκε χτες και η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες μέρες.

Η ίδια η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων αποτέλεσε άλλη μια απόδειξη για την κατρακύλα του εργοδοτικού συνδικαλισμού στις γραμμές της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) και ιδιαίτερα για την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Οπως σημειώνει η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου – Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «με τις ισχυρές πλάτες της εργοδοσίας (ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, ΜY MARKET, AB BAΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ) και των ανθρώπων της κάνει εκλογές (…) με δεκάδες διευθυντικά στελέχη να παρελαύνουν στο χώρο των εκλογών αλλά και στο ψηφοδέλτιό τους». Οι ίδιοι συνδικαλιστές δεν δίστασαν να κάνουν κατά τη χτεσινή εκδίκαση πρόσθετη παρέμβαση ως ΟΙΥΕ υπέρ του συγκεκριμένου «σωματείου» – μηχανισμού, χωρίς να υπάρχει απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, χωρίς να έχουν μπει καν στο κόπο να ενημερώσουν τις υπόλοιπες παρατάξεις.

Οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ «έκαναν γαργάρα τις όποιες ονομαστικές αναφορές υπάρχουν για τους διευθυντές και τα μεγαλοστελέχη της εργοδοσίας στις γραμμές των εργατών», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Στη συνέχεια, υποστήριξαν πως όλες οι νέες αιτήσεις εγγραφής που κατά εκατοντάδες συμπληρώνονται στα τραπεζάκια έξω από το χώρο των εκλογών και έχουν δημιουργήσει ένα νέο μητρώο που κρατείται παράλληλα με το υπάρχον, «είναι ήδη μέλη του σωματείου»!

«Προφανώς ετοιμάζονται στα μουλωχτά να αντικαταστήσουν ονόματα μελών που δεν ψήφισαν με νέες αιτήσεις. Γι’ αυτό, άλλωστε, δεν έδωσαν και δεν δίνουν το μητρώο. Γι’ αυτό οι νέες αιτήσεις κρατούνται ξεχωριστά και δεν καταγράφονται κάτω από το υπάρχον μητρώο, ώστε να μονογράφονται καθημερινά. Η βρωμιά, η ξετσιπωσιά και η ψευτιά πάνε μαζί», καταγγέλλουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

Καταγγελία της ΔΑΣ στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας

Το όργιο εκβιασμών και τρομοκρατίας από μέρους της εργοδοσίας, καθώς και τα εκφυλιστικά φαινόμενα που καταγράφονται καθημερινά στις εκλογές του «σωματείου» – μηχανισμού, καταγγέλλει και η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΔΑΣ ΕΚΑ).

Οπως επισημαίνει, διευθυντές και προϊστάμενοι «κοσμούν» το ψηφοδέλτιο των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ, διευθυντές προσωπικού καταφτάνουν για να πάρουν μέρος στην ψηφοφορία, εργαζόμενοι οδηγούνται στην κάλπη από προϊσταμένους και διευθυντές τους, κι όλα αυτά «μπροστά στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη ΓΣΕΕ και στο ΕΚΑ, μπροστά στον ίδιο τον πρόεδρο του ΕΚΑ».

Η ΔΑΣ κάλεσε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΑ σε έκτακτη συνεδρίαση, υπογραμμίζοντας πως «δεν μπορεί όλη αυτή η κατάσταση να συνεχίσει να εξελίσσεται και μάλιστα με την παρουσία στελεχών της διοίκησης του ΕΚΑ». Οπως καταγγέλλει, η μόνη παράταξη που δεν έκανε δεκτή την πρότασή της είναι η ΕΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ/ΛΑΕ/Φωτόπουλος) και ο πρόεδρος του ΕΚΑ που είναι μέλος της, αρνείται να συγκαλέσει έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο. «Αυτό και μόνο λέει πολλά», καταλήγει η ΔΑΣ.

Απευθυνόμενη στους εργαζόμενους, η ΔΑΣ τονίζει ότι το εν λόγω «σωματείο» αποτελεί «μηχανισμό ακριβώς όπως οι «Ενώσεις Προσώπων» που στήνουν οι εργοδότες σε διάφορες επιχειρήσεις, για να εκβιάσουν και να υποτάξουν τους εργαζόμενους, για να καταργούν δικαιώματα, για να διαλύσουν το συνδικαλιστικό κίνημα» και τονίζει πως «κανένας τίμιος συνδικαλιστής δεν πρέπει να δεχτεί τη μεθοδευμένη κατάργηση των σωματείων και την αντικατάστασή τους από τις εργοδοτικές «Ενώσεις Προσώπων»».

 

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός