Η ΔΑΚΕ στηρίζει τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και της εργοδοσίας στο «σωματείο» – μηχανισμό των σούπερ μάρκετ



Η στήριξη της δήλωσης του γγ της ΟΙΥΕ, από τον επικεφαλής της ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσηςΑνοιχτό παραμένει το μέτωπο των δυνάμεων του ΠΑΜΕ με το εργοδοτικό όργιο των αρχαιρεσιών του «σωματείου» – μηχανισμού της εργοδοσίας με τον τίτλο «Ένωση Υπαλλήλων Εμπορίου Τροφίμων και Σούπερ Μάρκετ Αθηνών».

Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων καταγγέλλοντας το «κουρέλιασμα» του νόμου 1264 για τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και της πρόβλεψης που απαγορεύει τη συμμετοχή, την επιρροή και την παρέμβαση της εργοδοσίας στις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Οι συνδικαλιστές της πλειοψηφίας της διοίκησης της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) έκαναν πρόσθετη παρέμβαση υπέρ του συγκεκριμένου «σωματείου» – μηχανισμού κατά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων. Ακολούθησε δήλωση του γγ της ΟΙΥΕ, που έκανε λόγο για «δήθεν πρόσθετη παρέμβαση» και κατηγορούσε για «τραμπουκισμούς» και «τρομοκρατία» το ΠΑΜΕ, σε μια προσπάθεια να κάνει το μαύρο άσπρο.

Για το ζήτημα αυτό συγκαλείται την Παρασκευή 6 Οκτώβρη το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΙΥΕ. Η συνεδρίαση γίνεται μετά από απόφαση της πλειοψηφίας των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, χωρίς τις υπογραφές των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ. Στην πρόσκληση που αποστέλλει η ΟΙΥΕ στα μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου χαρακτηρίζει αντικαταστατική και παράνομη την πρόσθετη παρέμβαση που έγινε εκ μέρους της Ομοσπονδίας υπέρ του «σωματείου» και ζητά την ανάκλησή της.

Στο μεταξύ, τη δήλωση του γγ της ΟΙΥΕ, Π. Κυριακούλια, που αναρτήθηκε σε μέσα «κοινωνικής δικτύωσης», προσυπέγραψε και ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ, Ν. Κιουτσούκης. Είχε προηγηθεί η δικηγόρος που διεξάγει τις εκλογές, που δεν δίστασε να πάρει θέση στην οξυμένη αντιπαράθεση και να μεροληπτήσει φανερά υπέρ του εργοδοτικού ψηφοδελτίου.

Σε δελτίο Τύπου του το ΠΑΜΕ σημειώνει: «Θα μπορούσε να προσδιορίσει κάποιος ως τυχαίο γεγονός την αποχώρηση της ΔΑΚΕ από τη συζήτηση στο ΔΣ του ΕΚΑ με θέμα τις αρχαιρεσίες αρχαιρεσίες στο σωματείο-μηχανισμό των super market, ή τυχαίο και συμπτώσεις αυτά που παρατηρούνται σχετικά με τις εκλογικές διαδικασίες όσον αφορά το συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.

Όταν όμως ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ επισημοποιεί δημόσια τη στήριξη του στη δήλωση του γγ της ΟΙΥΕ όπως και η πρόεδρος-δικηγόρος της εφορευτικής επιτροπής, τότε τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Είναι προφανές ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ προχωρούν από κοινού στην άλωση των σωματείων, επιχειρούν να ανοίξει διάπλατα ο δρόμος της παρέμβασης και του ελέγχου της εργοδοσίας στο εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα. Οι «αρχαιρεσίες» σε αυτό το σωματείο-μηχανισμό ζέχνουν από την κορυφή ως τα νύχια».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός