Αρνητές των νεκρών αλλά… υμνητές των δολοφόνων



Παραμονές 17 Νοέμβρη, φασιστοειδή, δρώντας μέσα στο σκοτάδι, σαν τους κλέφτες, πέταξαν εμετικά τρικάκια σε σχολεία της Λάρισας, που κάνουν λόγο για «μύθο του Πολυτεχνείου», καλώντας τους μαθητές να απέχουν από τις εκδηλώσεις. Το Τομεακό Συμβούλιο Μαθητών Λάρισας σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του ότι «η απενοχοποίηση της χούντας που επιχειρούν ανοιχτά δείχνει ακριβώς πόσο βαθιά συστημικοί είναι». Καλεί τους μαθητές «να γυρίσουν την πλάτη σε όσους και φέτος θα μιλήσουν για τα «καλά» της χούντας και θα υμνούν τους δικτάτορες» και ταυτόχρονα επισημαίνει ότι «η συγκεκριμένη ενέργεια είναι μέρος μιας πολύπλευρης προσπάθειας που ξεκινά από διαφορετικές αφετηρίες αλλά έχει την ίδια στόχευση: Την υπονόμευση του αγωνιστικού εορτασμού του Πολυτεχνείου και του αντιιμπεριαλιστικού του περιεχομένου».

Είναι γνωστή πια εδώ και χρόνια η προσπάθεια των φασιστών, με προεξέχοντες τους ναζί της Χρυσής Αυγής, να «απομυθοποιήσουν» τάχα την εξέγερση του Πολυτεχνείου, υμνώντας ταυτόχρονα το καθεστώς της επτάχρονης δικτατορίας. Σ’ αυτή τους την προσπάθεια χρησιμοποιούν χοντροκομμένα ψέματα. Και δεν είναι τυχαίο που απευθύνονται με αυτά στους μαθητές, που έχουν μικρή γνώση της ιστορίας της περιόδου και δεν τη διδάσκονται στα σχολικά βιβλία, μπας και «τσιμπήσουν» από τα ψέματά τους.

 Το πιο χαρακτηριστικό από αυτά είναι ότι τάχα «δεν υπήρχαν νεκροί στο Πολυτεχνείο». Κι επειδή αυτό δεν μπορεί φυσικά να σταθεί, αφού είναι γνωστός ο κατάλογος των δεκάδων δολοφονημένων στις 16, 17 και 18 Νοέμβρη γύρω από το Πολυτεχνείο (πόρισμα Τσεβά, τεκμηρίωση του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνων κ.λπ.), το τροποποίησαν τελευταία, κάνοντάς το «μέσα στο Πολυτεχνείο». Γράφει συγκεκριμένα μια από τις βρωμοσελίδες της Χρυσής Αυγής στο διαδίκτυο: «Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, δεν υπήρξαν νεκροί μέσα εις τον χώρο του Πολυτεχνείου, παρά μόνον κάποιοι ολίγοι εκτός αυτού, φονευθέντες ως επί το πλείστον από αδέσποτες σφαίρες και εξοστρακισμούς, είτε από προβοκάτορες που έδρασαν μέσα στην αναμπουμπούλα». Σαν να λέμε… «έβρεχε σφαίρες ο ουρανός και κάποιοι ψυχοπαθείς που βρήκαν την ευκαιρία»!

 Ομως οι νεκροί των ημερών εκείνων, γύρω από το Πολυτεχνείο αλλά και ευρύτερα σε άλλες περιοχές, ήταν θύματα της κρατικής καταστολής. Δολοφονήθηκαν από πυρά της φρουράς του υπουργείου Δημοσίας Τάξης, της αστυνομίας, της στρατιωτικής φρουράς που ενέδρευε στην ταράτσα του ΟΤΕ, άλλων στρατιωτικών περιπόλων, τεθωρακισμένων οχημάτων και από… το περίστροφο του συνταγματάρχη Ν. Ντερτιλή. Γι’ αυτό εξάλλου, το 2013 παρέλασαν από την κηδεία του Ντερτιλή κουστωδία χρυσαυγιτών βουλευτών και γκάριζαν συνθήματα στη μνήμη του. Αλλά αυτή είναι η Χρυσή Αυγή: Δολοφόνοι κι οι ίδιοι και υμνητές των δολοφόνων της χούντας

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός