Λανσάρουν ως «λύση» τη δουλειά από το σπίτι…




« Στην κακοκαιρία απαντάμε με Home office!». Τη «συνταγή» της δουλειάς από το σπίτι πρότεινε η «Vodafone» στους εργαζόμενους για τους οποίους η μετακίνηση προς τη δουλειά έγινε απαγορευτική λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας και των συνεπειών που είχε σε πολλές περιοχές λόγω της απουσίας αντιπλημμυρικών έργων. «Αν κι εσύ μένεις σε περιοχές που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία, αν οι συνθήκες δεν σου επιτρέπουν την πρόσβαση στη δουλειά, μείνε στο σπίτι και δούλεψε από εκεί, αφού ενημερώσεις πρώτα τον προϊστάμενό σου! Στη Vodafone είμαστε flexible και έχουμε λύσεις! Το Home office είναι η λύση!»: Αυτή ήταν η εσωτερική ενημέρωση της επιχείρησης προς τους εργαζόμενους…

Αμεση ήταν η απάντηση που έδωσαν οι Σωματειακές Επιτροπές του ΣΕΤΗΠ στον όμιλο, ξεκαθαρίζοντας: «Δεν θα επιτρέψουμε να πατήσουν πάνω στις ανάγκες και τα προβλήματα που αντικειμενικά γνωρίζουν ότι αντιμετωπίζουμε ώστε να καθιερώσουν τέτοιες επικίνδυνες λογικές, οι οποίες θα αξιοποιηθούν όχι μόνο για το πρόβλημα της κακοκαιρίας αλλά θα αρχίσουμε να τις συναντάμε και μπροστά σε άλλους «κινδύνους» για την εργοδοσία, όπως για παράδειγμα σε περίπτωση απεργίας!Οταν υπάρχει σοβαρός κίνδυνος και δεν μπορούμε να μετακινηθούμε ώστε να φτάσουμε στο χώρο δουλειάς μας, δεν είναι δική μας ευθύνη! Δεν υποχρεούμαστε να εργαζόμαστε από το σπίτι».

Οι Σωματειακές Επιτροπές επισημαίνουν πως την ίδια στιγμή που η εργοδοσία «δεν δίστασε προκλητικά να μας ανακοινώσει ότι είναι «flexible» και μας επιτρέπει να εργαστούμε από το σπίτι», στο κτίριο του Κηφισού «στάζουν τα ταβάνια πάνω στα κεφάλια των εργαζομένων από τη βροχή», ενώ «ο χώρος του αιθρίου είναι γεμάτος κουβάδες για να μαζεύουν τα νερά». Μάλιστα, την Πέμπτη έγινε παρέμβαση μελών της διοίκησης του σωματείου, προκειμένου να αλλάξουν θέσεις οι εργαζόμενοι που ήταν αναγκασμένοι να δουλεύουν κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Οι Σωματειακές Επιτροπές απαιτούν να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων. Παράλληλα, εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας στη Δυτική Αττική και σε όσους έχουν πληγεί από τις πλημμύρες, διεκδικώντας άμεσα μέτρα ανακούφισης και αποκατάστασης των ζημιών.

 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός