Μια ξεκαρδιστική όπερα



«Ο μικάδος», μια ξεκαρδιστική εξωτική όπερα από τους προπάτορες των Monty Python και των Αδελφών Μαρξ, παρουσιάζεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», σε πανελλήνια πρώτη. Η όπερα «Ο μικάδος» (1885) των Γκίλμπερτ και Σάλιβαν ανεβαίνει σε συμπαραγωγή με την Ομάδα μουσικού θεάτρου Ραφή, σε μουσική διεύθυνση – ενορχήστρωση Μιχάλη Παπαπέτρου και σκηνοθεσία Ακύλα Καραζήση. Από τις 21 Δεκέμβρη και για οκτώ μόνο παραστάσεις, 21, 22, 23, 24, 27, 28, 29, 30 Δεκέμβρη 2017. Ωρα έναρξης: 20.30.

Η απόδοση του λιμπρέτου, παραγγελία για τη συμπαραγωγή της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ και της Ομάδας μουσικού θεάτρου Ραφή, ανήκει στους μεταφραστές Γιώργο Τσακνιά, που ανέλαβε την απόδοση των πεζών μερών, και Κατερίνα Σχινά, που απέδωσε στα Ελληνικά τα μελοποιημένα μέρη.

Οι δημιουργοί του Μικάδου, Ουίλιαμ Σβενκ Γκίλμπερτ και Άρθουρ Σάλιβαν, πρωτεργάτες της αγγλικής μουσικής κωμωδίας, εμπνέονται από την ατμοσφαιρική Άπω Ανατολή, για να συνθέσουν μια κοφτερή σάτιρα των κοινωνικοπολιτικών ηθών του 19ου αιώνα. Η βία, η διαφθορά, ο λαϊκισμός, η υποκρισία και ο πουριτανισμός μπαίνουν στο στόχαστρο του δαιμόνιου καλλιτεχνικού διδύμου, που στηλιτεύει με χιούμορ και ελαφράδα τα κακώς κείμενα της εποχής τους.

Σκηνικά – κοστούμια: Αλεξία Θεοδωράκη. Κίνηση: Χαρά Κότσαλη. Φωτισμοί: Γιάννης Δρακουλαράκος. Διανομή: Μικάδος: Μάριος Σαραντίδης, Νάνκι-Που: Θάνος Λέκκας, Κο-Κο: Δημήτρης Ναλμπάντης, Που-Μπα: Νίκος Σπανάτης, Κατίσα: Αναστασία Κότσαλη, Γιαμ-Γιαμ: Λητώ Μεσσήνη, Πίτι-Σινγκ: Λυδία Αγγελοπούλου, Πιπ-Μπο: Βαρβάρα Μπιζά. Μουσικοί: Διονύσης Βερβιτσιώτης (βιολί), Γκουίντο ντε Φλάβις (σαξόφωνο), Γιώργος Κρίμπερης (τρομπόνι), Χάρης Παζαρούλης (κοντραμπάσο), Κώστας Σερεμέτης (κρουστά), Βαγγέλης Στεφανόπουλος (πιάνο/πλήκτρα).

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός