Μοναδικά εκθέματα από το Ναυάγιο των Αντικυθήρων



Πηγή: Eurokinissi



Το Ίδρυμα «Αικατερίνης Λασκαρίδη» φιλοξενεί τα νέα ευρήματα από την ενάλια αρχαιολογική ανασκαφή στο περίφημο Ναυάγιο των Αντικυθήρων, η οποία διενεργείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Επιστροφή στα Αντικύθηρα» από την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων.

Σε αυτήν την ξεχωριστή έκθεση παρουσιάζονται 37 αντικείμενα, ευρήματα από τις ανασκαφές που διεξάγονται στο χώρο του ναυαγίου από το 2014, συντηρημένα πλέον, για να τα θαυμάσει το κοινό. Ανάμεσά τους το χρυσό δακτυλίδι, εύρημα του 2016, τμήματα από εξαιρετικής ομορφιάς γυάλινα αγγεία, ένα σύνολο από τα πήλινα αγγεία, μέρος κι αυτά του φορτίου του πλοίου, αλλά και κομμάτια από το ίδιο το σκαρί, όλα αντικείμενα που βοηθούν στην ανασύνθεση της εικόνας του αρχαίου ναυαγίου. Ξεχωρίζουν επίσης και τα αντικείμενα που βρέθηκαν μόλις το Σεπτέμβρη του 2017 και εκτίθενται σε δεξαμενές με νερό, καθώς βρίσκονται στο στάδιο της αφαλάτωσης. Τα ευρήματα πλαισιώνονται από εποπτικό υλικό και βίντεο από την υποβρύχια έρευνα.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 18 Μάρτη 2018.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 – 16.00, Σάββατο και Κυριακή 10.30 – 14.30.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός