«Η Σονάτα του Σεληνόφωτος» στο Θέατρο «Αλκμήνη»



Μετά το Δουβλίνο και το Παρίσι, το αριστουργηματικό έργο του Γιάννη Ρίτσου «Η Σονάτα του Σεληνόφωτος», σε σκηνοθεσία Μάριου Ιορδάνου, έρχεται στο θέατρο «Αλκμήνη» από το Σάββατο 27 Γενάρη.

Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Μάριος Ιορδάνου μεταφέρει στη σκηνή το ομώνυμο έργο, που για πρώτη φορά παίζεται από νέα σε ηλικία ηθοποιό, την Σοφία Καζαντζιάν. «Η σονάτα» παρουσιάζεται με ένα συνδυασμό έργων του ποιητή με στίχους των Χαλίλ Γκιμπράν, Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα και Ερνέστο Τσε Γκεβάρα. Ενδυματολογία: Ελευθερία Τώρα. Σκηνογραφία: Βαλεντίνο Βαλάσης.

Η παράσταση πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Πανεπιστήμιο του Δουβλίνου, στην Ιρλανδία, σε ένα από τα ιστορικότερα πανεπιστήμια του κόσμου, με απόφοιτους όπως ο Οσκαρ Ουάιλντ και ο Σάμιουελ Μπέκετ, υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας και της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού. Η ελληνική της πρεμιέρα πραγματοποιήθηκε την 1η Ιούλη στην ιδιαίτερη πατρίδα του Γιάννη Ρίτσου, στη Μονεμβασιά. Τον Οκτώβρη ανέβηκε στο Παρίσι, στο δημαρχείο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Η Σοφία Καζαντζιάν ερμηνεύει, χορεύει και τραγουδά, με τον Μάριο Ιορδάνου να τη σκηνοθετεί, αλλά και να συμμετέχει ο ίδιος σε μία διαφορετική «Σονάτα του Σεληνόφωτος», όπου ο άνθρωπος ξεπερνάει τα εμπόδια, τα προσωπικά του όρια και βγαίνει νικητής φωνάζοντας «Venceremos».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός