Απεργιακές αποφάσεις από Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες



Αποφάσεις για απεργία την Παρασκευή 12/1 και αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης έχουν πάρει τα Εργατικά Κέντρα Πειραιά, Λαυρίου, Λάρισας, Αγρινίου, Αρτας, Λαμίας, Νάουσας, Φωκίδας, Θεσπρωτίας, Κεφαλονιάς – Ιθάκης, Λευκάδας – Βόνιτσας, Σάμου και Ζακύνθου.

Επίσης, οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών, Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ), Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου και Λογιστών (ΠΟΛ).

Την πρόταση για απεργία καταθέτουν στις συνεδριάσεις Σωματείων και Ομοσπονδιών του Δημοσίου οι συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Μέχρι χτες, απεργιακές αποφάσεις είχαν πάρει οι Ομοσπονδίες: Συλλόγων Εργαζομένων υπ. Γεωργίας (ΠΟΣΕΥΓ), Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Συλλόγων Βιομηχανίας, Ερευνας και Τεχνολογίας (ΟΣΥΒΕΤ).

Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, απεργία για την Παρασκευή 12/1 προκήρυξε επίσης η ΕΙΝΑΠ, ενώ στάσεις εργασίας την ίδια μέρα προκήρυξαν τα Σωματεία Εργαζομένων των Νοσοκομείων «Ευαγγελισμός» και «Θριάσιο». Στάση εργασίας σήμερα, αγωνιστικές δράσεις την Παρασκευή και 8ωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα αποφάσισε το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ.

24ωρη απεργία στα καράβια την Παρασκευή

Στους καταπέλτες κατεβαίνουν την Παρασκευή 12/1 και οι ναυτεργάτες, με 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, σε όλα τα λιμάνια της χώρας.

Τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, για την περιφρούρηση της απεργίας στο λιμάνι του Πειραιά, οργανώνουν προσυγκέντρωση στις 6 π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη, ενώ καλούν τους ναυτεργάτες σε μαχητική συμμετοχή στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός