«Φύσις κοιμωμένη» της Λένας Καφαντάρη



Έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Φύσις κοιμωμένη» της Λένας Καφαντάρη θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης «Black Duck» από 23 Γενάρη έως 3 Φλεβάρη 2018.

Η Λένα Καφαντάρη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε οικονομικά και εργάστηκε σε χώρους της διαφήμισης και της δισκογραφίας, ενώ παράλληλα ζωγράφιζε. Φοίτησε στο εργαστήριο του ζωγράφου Γιώργου Ρόρρη. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται αποκλειστικά με τη ζωγραφική. Είναι μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου και έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και σε ατομικές, με κυριότερες ομαδικές: Τεχνόπολη «Γκάζι» για τα 90 χρόνια του ΚΚΕ (2007), Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών (2008), Γκαλερί Art 10 (2009), Γκαλερί της Έρσης (2010), Εργοστάσιο Καχραμάνογλου στο Κερατσίνι στην έκθεση εικαστικών τεχνών «Πόλεμος και Προσφυγιά» (2017).

Για την έκθεση «Φύσις κοιμωμένη» η ίδια λέει: «Ως παιδί παρατηρούσα τη μητέρα μου να δίνει ιδιαίτερη προσοχή στη σύνθεση των μπιμπελό επάνω στον μπουφέ. Η αξία που έδινε στη σχέση μεταξύ τους με έκανε να τα φαντάζομαι ζωντανά. Σαν να περίμενε να κοιμηθούν για να αλλάξει τις θέσεις και τη σχέση μεταξύ τους. Έτσι ένιωσα για πρώτη φορά την ανάγκη αυτά τα αντικείμενα να τα ζωγραφίσω και να αποτυπώσω κρυφά τους, στον ύπνο τους, τη μαγεία που ίσως κι αυτά αγνοούσαν ότι έχουν. Αυτή τη μαγεία αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός