Τα ψήφισαν όλοι μαζί….



ΔΑΣ ΟΑΣΘ Logo

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 19-1-2018                                                                     

Τα ψήφισαν όλοι μαζί….τώρα ξεκινάει η πραγματική μάχη

Συνάδελφοι-σσες, ένα ακόμα τερατούργημα ψηφίστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. με εκατοντάδες αντεργατικές ρυθμίσεις μερικές εκ των οποίων είναι:

  • H παρεμπόδιση και ουσιαστικά η κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας στα πρωτοβάθμια σωματεία
  • Η ένταξη στο υπερταμείο (ΤΑΥΠΕΔ) των αστικών συγκοινωνιών
  • Η επέκταση των πλειστηριασμών 1ης κατοικίας για χρέη προς το δημόσιο(εφορία κλπ.)

Πλάτη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έβαλαν οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ και το ΜΕΤΑ του ΣΥΡΙΖΑ) που αρνήθηκαν αρχικά την πρόταση του ΠΑΜΕ να πάρουν απόφαση για απεργία στις 12-1 ενώ μετά αφού είδαν ότι το ΠΑΜΕ προχωρά χωρίς αυτούς αναγκάστηκαν να προκηρύξουν «κινητοποιήσεις» για τα μάτια του κόσμου στις 15-1 χωρίς καμιά ουσιαστική προετοιμασία.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο το «ψήφισαν» με τον τρόπο τους και όλες οι παρατάξεις στον ΟΑΣΘ πλην της ΔΑΣ ΟΑΣΘ.

Το «ψήφισε» η παράταξη της ΕΝΟΤΗΤΑΣ (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ)που δεν απάντησε καν στην έγγραφη πρόταση της ΔΑΣ για απεργία την Παρασκευή 12-1 ενώ παρέμεινε άφωνη και στις 15-1 όταν τα σωματεια στην Αθήνα απεργούσαν. Το «ψήφισε» η παράταξη της Ε.ΣΥΣ (λίγο από Αν. Έλληνες, στο ΕΚΘ ΔΑΚΕ, στην Ομοσπονδία ΠΑΣΚΕ, και ότι άλλο προκύψει αρκεί να βολευτούνε τα στελέχη της παράταξης). Η παράταξη που χαρακτηρίζει τις απεργίες «εσωτερικό δάνειο» των εργαζομένων προς τους εργοδότες ήταν φυσικό να σιωπήσει. Το «ψήφισε» η παράταξη της ΑΚΕ (ΝΔ) που και αυτή σιώπησε. Το «ψήφισε» η παράταξη της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ (ΣΥΡΙΖΑ) που ως κυβερνητική παράταξη εκτός από τη σιωπή για το νομοσχέδιο στήριξε στην τελευταία Γ. Συνέλευση την πρόταση για ΣΣΕ της πλειοψηφίας. Το «ψήφισε» η παράταξη των πρώην μετόχων ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ (με όλα τα κόμματα εξουσίας αρκεί να έχουμε τη δουλειά της συγκοινωνίας) που στην ιδρυτική της διακήρυξη πριν από ένα μήναπροβάλει τις υποτιθέμενες «αγωνιστικές» της διαθέσεις για «..αγώνες με συνέχεια, συνέπεια και αποφασιστικότητα….» αλλά για το δικαίωμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων που είναι η απεργία σιώπησε με συνέπεια και αποφασιστικότητα… Το «ψήφισαν»  οι ηλεκτρονικοί συνδικαλιστές που ασχολούνται –και καλά κάνουν- με τα πάντα (φορτοεκφορτώσεις, παρκαρισμένα, τρακαρίσματα, ειδικές άδειες κλπ) ωστόσο για την υπεράσπιση του υπέρτατου δικαιώματος της απεργίας δεν έβγαλαν άχνα και με τον τρόπο τους στήριξαν και αυτοί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.   Τόσο «ανεξάρτητοι» και «ακομμάτιστοι»;; Το «ψήφισε» και η νέα εκκολαπτόμενη παράταξη ΔΡ.Ο.Μ.Ε.Α.Σ. (Χρυσαυγήτες και συνεργαζόμενοι)

  Προφανώς οι οδηγοί δεν θίγονται από τα μέτρα της κυβέρνησης!!

Η συγκεκριμένη παράταξη εμφανίστηκε –εν όψη των εκλογών στο συνδικάτο το Νοέμβριο του 2018- για να υπερασπιστεί υποτίθεται τα δικαιώματα των οδηγών ενώ στην ουσία «φτύνει» όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους που ατυχώς για αυτούς δεν είναι οδηγοί.  Η λογική (ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΟΔΗΓΟΥΣ) πηγάζει από τη γνωστή λογική της Χρυσής Αυγής (ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ). Θα παίξουν και αυτοί το ρόλο του αναχώματος ώστε να εγκλωβίσουν τους αγανακτισμένους συναδέλφους που θα γυρίσουν την πλάτη στην παράταξη της πλειοψηφίας για να τους «μπάσουν» στο ίδιο μαντρί από την πίσω πόρτα αφού υπερασπίζονται το ίδιο σάπιο και διεφθαρμένο καπιταλιστικό σύστημα την Ευρωπαϊκή Ένωση κλπ. Οι εργαζόμενοι έχουν την εμπειρία των αναχωμάτων από την κεντρική πολιτική σκηνή (ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝ.ΕΛΛ., ΠΟΤΑΜΙ, ΛΕΒΕΝΤΗΣ, ΛΑΟΣ κλπ.) αλλά και από το χώρο εργασίας (Ε.ΣΥΣ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ, ΑΚΕ, παλαιότερα η ΠΑΚ κλπ.)   Συνάδελφοι-σσες, απέναντι στον παλιά και νέο εργοδοτικό συνδικαλισμό στέκετε μόνο η ΔΑΣ και το ΠΑΜΕ. Το ΠΑΜΕ οργάνωσε μόνο του την απεργία στις 12-1 Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε παρεμβάσεις στο μέγαρο Μαξίμου, στο Υπουργείο Εργασίας-Εργοδοσίας, στο Υπουργείο Οικονομίας-Φοροληστειας  κλπ. Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα στις 15-1 την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου.  Συνάδελφε-σσα, τίποτα δεν τελείωσε με την ψήφιση του νομοσχεδίου. Τώρα ξεκινάει η πραγματική μάχη για να μείνουν στα χαρτιά οι αντεργατικές διατάξεις. Με αγωνιστική αισιοδοξία να προσπεράσουμε τον παλιό και νέο εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό και οργανωμένα σε ταξική κατεύθυνση να αντεπιτεθούμε σε κυβέρνηση, εργοδοσία και σε όσους μας μαυρίζουν τη ζωή.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός