ΠΣΟ – ΠΑΜΕ Παράσταση διαμαρτυρίας για την επέμβαση στην Υεμένη



Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ), η Διεθνής Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών (FISE) και το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο έκαναν χτες παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας, καταγγέλλοντας τη συνεχιζόμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Υεμένη.

Στο ψήφισμα που κατέθεσαν αναφέρουν:

«Ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού για την κρίσιμη γεωστρατηγικά περιοχή, με την απόλυτη στήριξη των ΗΠΑ, έχει ξεκινήσει από το Μάρτη του 2015 και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, με καταστροφικές συνέπειες για το λαό και κυρίως για τα παιδιά της Υεμένης. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 8.750 ανθρώπους, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε 50.600. Χιλιάδες σχολεία και Κέντρα Υγείας έχουν υποστεί ζημιές ή καταστραφεί πλήρως. Δύο εκατομμύρια παιδιά υποφέρουν από οξύ υποσιτισμό και περισσότερα από 11 εκατομμύρια παιδιά έχουν απελπιστική ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας.

Οι συνεχιζόμενες δολοφονικές επιθέσεις και το μερικό αλλά εξίσου καταστροφικό αεροπορικό, χερσαίο και θαλάσσιο εμπάργκο που επέβαλε στο λαό της Υεμένης η Σαουδική Αραβία με τους συμμάχους της, δυσχεραίνουν την αποστολή κάθε ανθρωπιστικής βοήθειας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ τον τερματισμό των δολοφονικών επιθέσεων. Την άρση των αποκλεισμών. Την ειρήνη στην περιοχή τόσο της Υεμένης όσο και των γύρω περιοχών».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός