ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΕΝΣΤΟΛΩΝ: Συνεχίζεται η κοροϊδία



Το Συμβούλιο της Επικρατείας καλεί το υπουργείο Οικονομικών να «συμμορφωθεί» με σχετικές αποφάσεις της Ολομέλειάς του και ζητά να αναπροσαρμόσει αναδρομικά, μέσα σε 8 μήνες, τις αποδοχές και τις συντάξεις των ενστόλων όλων των Σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Σε αντίθετη περίπτωση θα επιβληθεί υψηλό πρόστιμο στο κράτος, το ύψος του οποίου θα καθοριστεί από το ΣτΕ.

Με αφορμή την απόφαση, κυβερνητικά στελέχη επιδόθηκαν σε ένα νέο γύρο κοροϊδίας των ενστόλων, με αναφορές όπως αυτή του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Αμυνας, Δ. Βίτσα, ο οποίος ερωτώμενος σχετικά χτες στο ΣΚΑΪ είπε πως «στο τελευταίο δίμηνο ή τρίμηνο του έτους, μετά τη λήξη του μνημονίου, οπότε θα έχουμε γνώση των δυνατοτήτων της ελληνικής οικονομίας, θα ξεκινήσει η διαδικασία αποπληρωμής του υπολοίπου 50% των αναδρομικών (…) που θα καταβληθεί σε 36 – 48 μηνιαίες δόσεις και το ποσό θα προστεθεί στη σύνταξη ή το μισθό του στρατιωτικού». Προανήγγειλε, δηλαδή, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι η κυβέρνηση θα παραβιάσει και τη νέα διορία του ΣτΕ και ότι θα δίνει τα αναδρομικά σε βάθος… 4ετίας, «αν και εφόσον το επιτρέψουν» οι «δυνατότητες» της ελληνικής οικονομίας.

Ενδεικτικό πάντως της κοροϊδίας είναι και το πρόσφατο παρελθόν, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να γράφει στα «παλαιότερα των υποδημάτων της» όχι μόνο τις υποσχέσεις που είχε δώσει προεκλογικά στους ενστόλους για το θέμα, αλλά και τις προηγούμενες αποφάσεις και τα σχετικά πρόστιμα του ΣτΕ. Κι ενώ νωπό είναι και το «παιχνίδι», με τον υπουργό Αμυνας να δηλώνει ότι τα λεφτά έχουν βρεθεί αλλά δεν του επιτρέπει να τα δώσει… το υπουργείο Οικονομικών.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός