«Ο Γκάτσος που αγάπησα» για τρεις παραστάσεις



«Ο Γκάτσος που αγάπησα», το πρόγραμμα που γνώρισε τεράστια επιτυχία τον περασμένο χρόνο, επιστρέφει για τρεις νύχτες στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός» και συγκεκριμένα τα Σάββατα 24 Φλεβάρη και 3, 10 Μάρτη, στις 21.00.

Ένα αφιέρωμα από καρδιάς στον ποιητή των τραγουδιών. Η σκηνή του «Παρνασσού» θα γεμίσει με τις μελωδίες των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Δήμου Μούτση, Λουκιανού Κηλαηδόνη και Ηλία Ανδριόπουλου. «Μη μου χτυπάς τα μεσάνυχτα την πόρτα», «Ο Γιάννης ο Φονιάς», «Τ’ Αστέρι του Βοριά», «Αθανασία», «Κεμάλ», «Αύριο πάλι», «Ραλλού», «Άσπρη μέρα και για μας», «Χάρτινο το Φεγγαράκι», «Αθήνα», «Ήταν καμάρι της αυγής», είναι μερικοί μόνο από τους τίτλους των τραγουδιών που θα ακουστούν.

O Μανώλης Μητσιάς συναντιέται στη σκηνή με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη που απαγγέλλει στίχους του ποιητή και τραγουδά για πρώτη φορά επί σκηνής. Μαζί τους δύο εξαίρετοι μουσικοί, ο Αχιλλέας Wastor στο πιάνο και ο Ηρακλής Ζάκκας στο μαντολίνο και το μπουζούκι. Όλοι μαζί στη σκηνή αποδίδουν και αναδεικνύουν τον πλούτο συναισθημάτων, εικόνων και χαρακτήρων που ο Γκάτσος χώρεσε σ’ αυτήν τη σύντομη τέχνη που λέγεται τραγούδι. Ανάμεσα στα τραγούδια, θα ακουστούν κείμενα σε επιμέλεια Αγαθής Δημητρούκα.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός