ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ: Καταγγέλλει προσπάθεια δίωξης για το μοίρασμα ανακοινώσεων



ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ1 logoΤην προσπάθεια να διωχθούν συνδικαλιστές και εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ επειδή χτες το πρωί μοίραζαν ανακοίνωση έξω από το σταθμό του μετρό στη Δάφνη, με στόχο να ενημερώσουν τον κόσμο για τις αντιλαϊκές συνέπειες της εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι «ο αστυνομικός που βρίσκεται στο συγκεκριμένο σταθμό όχι μόνο ζήτησε να σταματήσει το μοίρασμα ανακοινώσεων γιατί ορισμένοι τις πετάνε και υπάρχει κίνδυνος να γλιστρήσει κάποιος (!) αλλά επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ζήλο απαίτησε όσους μοίραζαν την ανακοίνωση να τον ακολουθήσουν στο αστυνομικό τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων». Κάτι που, τελικά, δεν έγινε μετά την αντίδρασή τους, την επιτόπου παρέμβαση του Χρήστου Κατσώτη, βουλευτή και μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, αλλά και την τηλεφωνική του παρέμβαση στον γγ του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Δ. Αναγνωστάκη.

«Η ενέργεια του αστυνομικού», σημειώνει η Γραμματεία, «δεν είναι ένα μεμονωμένο ή και τυχαίο περιστατικό. Είναι απόρροια των πολιτικών που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την περαιτέρω «απελευθέρωση» – ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών, και η οποία περνά μέσα από το διαρκές τσάκισμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε αυτές και θα επιβαρύνει ακόμα πιο πολύ τα λαϊκά στρώματα. Στην κατεύθυνση αυτή σχεδιάζει την εφαρμογή αυστηρότερων μέτρων καταστολής για εργαζόμενους και επιβάτες από την κρατική αστυνομία ή ιδιωτικές εταιρείες security, νέες αυξήσεις στην τιμή των εισιτηρίων βάσει χρονοαπόστασης που θα διανύει ο επιβάτης, ένα μέτρο που θα διευκολύνει η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Με αφορμή το περιστατικό λέμε «λάθος πόρτα χτύπησαν». Δεν πρόκειται να μας σταματήσουν ούτε οι διώξεις ούτε η καταστολή. Οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ θα συνεχίσουμε σε κάθε συνθήκη τη δράση μας για την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων στον κλάδο και του συνόλου των εργαζομένων ενάντια στην ενιαία επίθεση που δεχόμαστε από το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του».

Ανάλογη καταγγελία εξέδωσε και η Λαϊκή Επιτροπή Αγίου Δημητρίου, η οποία συμμετείχε στην εξόρμηση.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός