Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΗ (Οπορτουνιστή)



ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ1 logoΕνας συνεπής τυχοδιώκτης (οπουρτουνιστής) οφείλει

  • Να λαμβάνει υπόψην του  κατα που φυσάει ο άνεμος,
  • Να ετεροκαθορίζεται ανάλογα με τα προσωπικά η συνδικαλιστικά, πολιτικά ωφέλη που προκειται να αποκομίσει,
  • Να πάρει μέρος σε διαμαρτυρίες που δεν διστάζουν να υιοθετήσουν ακόμα και το σύνθημα «έξω τα κόμματα έξω τα συνδικάτα από τους αγώνες», σύνθημα που έριξαν από κοινού αστικές δυνάμεις, υιοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι συνιστώσες του,  άλλες γνωστές τυχοδιωκτικές δυνάμεις, οι φασίστες της Χρυσής Αυγής στις πλατείες των αγανακτισμένων που έγιναν όχημα εγκλωβισμού της λαϊκής αγανάκτησης και διαμαρτυρίας, εκκολαπτήριο του ναζισμού και έφεραν ένα ακόμα πλήγμα στην αξία συμμετοχής και πάλης μέσα στα συνδικάτα
  • Να προτείνει απεργίες χωρίς σχέδιο, απροετοίμαστες, σκόρπιες  με αποτέλεσμα την υπονόμευση της κλιμάκωσης και την απογοήτευση.
  • Να φωνάζει για  μνημόνια, οχι για τα μέτρα
  • Για  πολιτικούς όχι για  αφεντικά
  • Να μην απανταει επι της ουσίας,
  • Να διοργανώνει δυναμικές παρεμβάσεις show μαζί με τον Υπουργό 3.οο το πρωι
  • Να διαμαρτύρεται για τους εργολάβους του πρώην  (δεξιού) Υπουργού, οχι για τους νέους του (αριστερού υπουργού)
  • Να προσέχει μην τυχόν και τον καπελώσει το Π.Α.ΜΕ

Πέρα απο την φυσική παρουσία στο Α/Σ του κλαδικού σωματείου καθαριστριών ,των συνδικαλιστών και στελεχών του Π.Α.ΜΕ , κι επειδή τα γραπτά είναι τα μόνα που μένουν,  παρακάτω σας παραθέτουμε την εκδήλωση στήριξης με κάθε τρόπο και σ ολα τα επίπεδα . Και παρά τους φόβους »καπελώματος» του δήθεν ανεξάρτητου τυχοδιώκτη. Τίτλο τον οποίο έχει κατακτήσει επάξια!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ

Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι συναδέλφισσες καθαρίστριες ενάντια στον εργολάβο διεκδικώντας την άμεση πληρωμή καθυστερούμενων μισθών.
Ο αγώνας τους δεν είναι εύκολος, όπως δεν είναι κανένας αγώνας ενάντια στην εργοδοσία και στο κεφαλαίο.

Όμως δεν είναι μόνες τους.

Από την πρώτη στιγμή οι δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ. από την Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών βρίσκονται στο πλευρό τους, όπως επίσης και το κλαδικό σωματείο καθαριστριών Αττικής.
Το αίτημα των εργατριών είναι η άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων.
Το συνολικότερο, ουσιαστικότερο  και σπουδαιότερο αίτημα που μπαίνει αυτήν την στιγμή είναι η απομάκρυνση του εργολάβου και η άμεση ανάθεση του έργου της καθαριότητας στις ίδιες τις εργάτριες από την ΟΣΥ.

Αυτό το αίτημα θα συζητήσουν αύριο 31/1/16 στην συνέλευση του σωματείου τους στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας στις 10 π.μ.

Οι αγώνες που αναπτύσσονται σε κάθε χώρο δουλειάς δεν είναι για εκμετάλλευση από κανέναν αριβίστα τυχοδιώκτη και για προσωπική προβολή του μέσω του Facebook.

Οι αγώνες αυτοί είναι σπίθες ελπίδας για οργάνωση, ανασύνταξη, αντεπίθεσης του εργατικού, λαϊκού κινήματος ενάντια στους δυνάστες του, Κεφάλαιο, Κυβερνήσεις και Ευρωπαϊκή Ένωση.

Καλούμε το Δ.Σ. του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ να κάνει απόφασή του τα αιτήματα των εργατριών στην καθαριότητα.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ του Π.Α.ΜΕ.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

 Να σταματήσει η τρομοκρατία των εργαζομένων στην καθαριότητα των αμαξοστασίων της ΟΣΥ (VIDEO)

Την τρομοκρατία και τη συστηματική παραβίαση των δικαιωμάτων των εργαζομένων από την εταιρεία «LINKUP» που έχει αναλάβει την καθαριότητα των αμαξοστασίων της «Οδικές Συγκοινωνίες» (ΟΣΥ) ΑΕ, του ομίλου ΟΑΣΑ, ανέδειξε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, με Επίκαιρη Ερώτηση που συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής.

Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από 3 έως 9 μήνες, δεν πληρώνονται δώρα, επιδόματα και υπερωρίες, ενώ πολλές φορές εξαναγκάζονται να υπογράφουν ότι παίρνουν πολύ μεγαλύτερα ποσά από αυτά που πραγματικά εισπράττουν. Επίσης η εταιρεία δεν τηρεί τα στοιχειώδη μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, δεν παρέχει στους εργαζόμενους ούτε τα υλικά καθαριότητας, με αποτέλεσμα να τα αγοράζουν από την τσέπη τους. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις ήρθαν αντιμέτωποι με την απειλή της απόλυσης και την προσπάθεια να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό.

Ο Χρήστος Κατσώτης επισήμανε ότι είναι τεράστιες οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης που συνεχίζει την πολιτική της ιδιωτικοποίησης τομέων του Δημοσίου, όπως με την καθαριότητα που την αναθέτει σε εργολάβους.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ζήτησε να μη γίνει καμία απόλυση εργαζόμενου, να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα, να κηρυχθεί έκπτωτος ο εργολάβος και να υπογραφούν από την ΟΣΥ συμβάσεις έργου αορίστου χρόνου με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για τους εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητας.

Π. Σγουρίδης: Μόνο μια φορά επιβλήθηκε πρόστιμο!

Ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Παναγιώτης Σγουρίδης, επί της ουσίας κάλυψε την επιχείριση, υποστηρίζοντας ότι από τους ελέγχους που έκανε το ΣΕΠΕ, μόνο μια φορά βρέθηκε ότι η εταιρεία πρέπει να πληρώσει πρόστιμο. Συμπλήρωσε ότι το ΣΕΠΕ έχει σταλθεί να κάνει έλεγχο σε ολόκληρη την εταιρεία και το υπουργείο αναμένει τα αποτελέσματα.

Επίσης απέρριψε το ενδεχόμενο να γίνουν μόνιμες οι καθαρίστριες με το επιχείρημα ότι η ΟΣΥ δεν έχει τέτοιες θέσεις. 

<Χρ. Κατσώτης: Οι εργολάβοι παραβιάζουν τα πάντα

<

Στην δευτερολογία του, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, υπογράμμισε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται ερωτήσεις για το ρόλο των εργολάβων στην καθαριότητα. «Είναι γνωστό ότι ασκούν τρομοκρατία και παραβιάζουν τα πάντα, είπε.

Ο Χρήστος Κατσώτης επισήμανε ότι δεν μπορεί να έρχεται ο υφυπουργός και να λέει ότι «ο εργολάβος είναι μια χαρά», υπενθυμίζοντας ότι πολλές φορές το ΣΕΠΕ δεν βρίσκει στοιχεία γιατί οι εργαζόμενοι εξαναγκάζοντε με τον εκβιασμό της απόλυσης να υπογράφουν για χρήματα που δεν πήραν. Πρόσθεσε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες από τις καθαρίστριες και τα σωματεία των εργαζόμενων. 

 

 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός