Πρώτη δύναμη η ΔΑΣ ΟΤΑ στις εκλογές για αντιπροσώπους στο συνέδριο της ΠΟΕ – ΟΤΑ



Φωτό αρχείου

Φωτό αρχείου

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ


 

Πρώτη δύναμη αναδείχτηκε η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας στις εκλογές που έγιναν για αντιπροσώπους στο Συνέδριο της ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Συγκεκριμένα, η ΔΑΣ – ΟΤΑ έλαβε 126 ψήφους και ποσοστό 35,39%, εκλέγοντας δύο αντιπροσώπους στο Συνέδριο.

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση» πήρε 110 ψήφους (30,89%) και δύο αντιπροσώπους και η ΑΣΚΕ 100 ψήφους (28,09%) και έναν αντιπρόσωπο.

Οι ταξικές δυνάμεις στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής:

«Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που στήριξαν και ανάδειξαν τη ΔΑΣ πρώτη δύναμη στις εκλογές της 27ης Μαρτίου.

Με την επιλογή τους αυτή στέλνουν ηχηρό μήνυμα:

– Αντίστασης στις αντεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης και του Δήμου που πιστά την εφαρμόζει και πάλης για να αναστήσουμε τη ζωή μας.

– Αντίστασης σε αυτούς που θέλουν τους εργαζόμενους υποταγμένους στη βούληση των δημάρχων και των προϊσταμένων.

Και στο Δήμο μας βγήκε ενισχυμένη η ΔΑΣ στην ΠΟΕ ΟΤΑ και την ΑΔΕΔΥ. H ΔΑΣ είναι η δύναμη που από ταξικές θέσεις, αντιμετωπίζει τα προβλήματα που έχει συσσωρεύσει το στραγγάλισμα της ζωής μας που επιβάλλουν οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τα υπόλοιπα κόμματα υπηρέτες του κεφαλαίου.

Από καλύτερες θέσεις:

Θα παλέψουμε για την ανασύνταξη του κινήματος διεκδίκησης των απωλειών μας, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τις αιτίες που μας οδήγησαν μέχρι εδώ.

Θα αντιπαλέψουμε τους εργοδοτικούς κυβερνητικούς συνδικαλιστές στον κλάδο μας και τη λογική του διαίρει και βασίλευε, που επιβάλλουν για να κρατούν διασπασμένο τον κλάδο, αρνούμενοι τη συνδικαλιστική οργάνωση των συναδέλφων μας που δουλεύουν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου είτε άλλες συμφέρουσες για τα αφεντικά μορφές απασχόλησης.

Συνεχίζουμε μαζικά – αγωνιστικά στο πρωτοβάθμιο σωματείο και στην ΠΟΕ ΟΤΑ».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός