ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ Πιο πολλοί, πιο αποφασιστικά συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στον πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας



logo_mas_18

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών χαιρετίζει τους χιλιάδες μαθητές και φοιτητές που κατέβηκαν σήμερα στο δρόμο σε πολλές πόλεις της χώρας ώστε να διαδηλώσουν ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Συρίας και στη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτόν και καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που έστειλε τα ΜΑΤ να επιτεθούν με γκλομπ και χημικά ενάντια στους φοιτητές και στους μαθητές. Καλεί επίσης αύριο στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα στη μεγάλη συγκέντρωση εργαζομένων – φοιτητών – μαθητών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΜΑΣ:

«Πιο πολλοί, πιο αποφασιστικά συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στον πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας.

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες μαθητές και φοιτητές που κατέβηκαν σήμερα στο δρόμο σε πολλές πόλεις της χώρας ώστε να διαδηλώσουν ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Συρία και στη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτόν.

Οι φοιτητές σε όλη την Ελλάδα απάντησαν στο κλίμα εφησυχασμού που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ καλλιεργεί, την ώρα που μπλέκει τη χώρα στα επικίνδυνα σχέδια των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Στην Αθήνα οι φοιτητές και οι μαθητές έστειλαν μαχητική απάντηση πετώντας αυγά έξω από τις σιδερόφρακτες πρεσβείες των ΗΠΑ – Αγγλίας – Γαλλίας και στα γραφεία της ΕΕ. Καταγγέλλουμε τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που έστειλε τα ΜΑΤ να επιτεθούν με γκλομπ και χημικά ενάντια στους φοιτητές και στους μαθητές, για να φυλάξει το άγαλμα του μακελάρη Τρούμαν, πρώην προέδρου των ΗΠΑ που διέταξε τη ρίψη των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, δείχνοντας για άλλη μια φορά το ρόλο που έχει αναλάβει, να ξεπλύνει τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό. Είναι αδίστακτοι!

Αποτέλεσμα αυτής της βάρβαρης επίθεσης ήταν οι προσαγωγές δυο σπουδαστών και ο τραυματισμός τεσσάρων φοιτητών.

Τους ενοχλούν οι φωνές των μαθητών και των φοιτητών ενάντια στον πόλεμο και στην εμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης. Η τρομοκρατία δεν τους πέρασε και δεν θα τους περάσει! Οι φοιτητές δεν θα κάτσουν στα αυγά τους. Θα συνεχίσουν ακόμη πιο δυναμικά και αποφασιστικά την ενημέρωση, τη δράση, τη συζήτηση, τη διεκδίκηση ώστε να σταματήσει τώρα ο πόλεμος.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Να αφεθούν ελεύθεροι οι σπουδαστές.
  • Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στη Συρία!
  • Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στο μακελειό. Να μην παρασχεθεί καμία διευκόλυνση σε έδαφος, νερό και αέρα. Να κλείσουν οι ΝΑΤΟικές βάσεις του θανάτου στη χώρα μας.
  • Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων.

Είμαστε πολλοί, είμαστε οργισμένοι και δεν καθόμαστε στα αυγά μας.

Τώρα θα ακουστεί η δικιά μας φωνή!

Καλούμε όλους τους Φοιτητικούς και Σπουδαστικούς Συλλόγους, τους μαθητές και τα μαθητικά συμβούλια, τους εργαζόμενους και τα Σωματεία τους, όλους τους μαζικούς φορείς να καταδικάσουν την επίθεση.

Όλοι αύριο στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα στη μεγάλη συγκέντρωση εργαζομένων – φοιτητών – μαθητών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός