Επίθεση των ΜΑΤ σε φοιτητές – μαθητές – σπουδαστές – εργαζόμενους (VIDEO – ΦΩΤΟ)



 

Επίθεση με χημικά και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης εξαπέλυσαν οι δυνάμεις της Αστυνομίας στη διαδήλωση φοιτητών, μαθητών, σπουδαστών και εργαζομένωνκι ενώ αυτοί βρίσκονταν στην οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου στο ύψος του αγάλματος Τρούμαν, το οποίο και πήγαν να αποκαθηλώσουν, σε μία συμβολική κίνηση καταδίκης του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, που από κοινού με Βρετανία και Γαλλία έκαναν την επέμβαση στη Συρία. 

Η Αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές δύο ατόμων, την απελευθέρωση των οποίων ζήτησε με άμεση παρέμβασή του καθώς παραβρίσκεται στη διαδήλωση, ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, ο οποίος έκανε και τηλεφωνική παρέμβαση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα. 

Οι δύο φοιτητές οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ, όπου έφτασαν με πορεία και οι διαδηλωτές, παραμένοντας εκεί και απαιτώντας την απελευθέρωσή τους, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους και φωνάζοντας συνθήματα όπως «Η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει».

Με δήλωσή του έξω από τη ΓΑΔΑ ο Χρήστος Κατσώτης απαίτησε την απελευθέρωσή τους και κάλεσε το λαό να δώσει την απάντησή του συμμετέχοντας στην αυριανή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Μετά από πολλές ώρες, η Αστυνομία παρέπεμψε τους δύο συλληφθέντες στον εισαγγελέα, φορτώνοντάς τους σειρά από αστήρικτες, αλλά βαρύτατες κατηγορίες. Από την επίθεση των ΜΑΤ τραυματίστηκαν επίσης έξι διαδηλωτές οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.  

Σε δήλωσή του ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, κατήγγειλε την «κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που έχει γίνει το πλυντήριο του αμερικανικού ιμπεριαλισμού στη χώρα μας και διεθνώς. Όσο και αν χτυπάει, δεν θα μας σταματήσει». Κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα στις 7 το απόγευμα. (Δείτε εδώ βίντεο). 

 

 

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός