Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΗ
Logo PAME2Στη μάχη της προετοιμασίας της απεργίας στις 30 Μάη ρίχνονται Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Με συνεδριάσεις, συνελεύσεις, εξορμήσεις και παρεμβάσεις, απευθύνουν πλατύ κάλεσμα στους εργαζόμενους να απαντήσουν στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και στα μέτρα που δεν έχουν τέλος, τόσο στην κρίση όσο και στην ανάπτυξη, απεργώντας και διαδηλώνοντας με το σύνθημα: «Η ανάπτυξή σας τσακίζει τη ζωή μας! Αγώνας, οργάνωση και αντεπίθεση η επιλογή μας!». 

Χτες το απόγευμα, στο πλαίσιο της οργάνωσης της απεργιακής κινητοποίησης, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η σύσκεψη συνδικάτων και φορέων της Γραμματείας Αττικής του ΠΑΜΕ με τη συμμετοχή δεκάδων εργατικών σωματείων, ενώσεων αυτοαπασχολούμενων, Επιτροπών Αγώνα και άλλων φορέων. Οπως επισημάνθηκε και εισηγητικά, στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν επίσης σωματεία και συνδικαλιστές που δεν συσπειρώνονται στις γραμμές του ΠΑΜΕ, έχουν όμως συναντηθεί μαζί του σε σειρά αγώνων και πρωτοβουλιών.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα να γίνει στις 10.30 π.μ., στην Ομόνοια.

Την εισήγηση έκανε ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ενώ στη συνέχεια το λόγο πήραν εκπρόσωποι των σωματείων.

 

Μίλησαν ακόμα ο Θανάσης Καλαμπαλίκης, πρόεδρος της ΟΒΣΑ, και η Χριστίνα Σκαλούμπακα, πρόεδρος της ΟΓΕ. 

Στην τοποθέτησή της, η Χρ. Σκαλούμπακα αναφέρθηκε στην ανάγκη συμμετοχής των γυναικών στην απεργία. Οπως επισήμανε, η «δίκαιη ανάπτυξη» που προπαγανδίζουν η κυβέρνηση και ο εργοδοτικός συνδικαλισμός σημαίνει για τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου «εργασία με μισθούς – ψίχουλα, χωρίς δικαιώματα», ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, «διαλυμένη ζωή, χωρίς ούτε μια κυριακάτικη αργία, χωρίς τον ελάχιστο χρόνο για να αναπληρώσουμε τις δυνάμεις μας, για να τον αφιερώσουμε στις οικογένειές μας, στους φίλους μας, στην κοινωνική δράση».

Μετέφεραν την πείρα από κλάδους και χώρους δουλειάς

Στην προσπάθεια να γίνουν η απεργία και η περιφρούρησή της υπόθεση κάθε σωματείου εργαζομένων στους δήμους, όχι μόνο με συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων αλλά και με Γενικές Συνελεύσεις, αναφέρθηκε ο Γιώργος Δασκαλάκης, αντιπρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής.

«Κανείς δεν μπορεί μόνος του και γι’ αυτό βρίσκομαι σήμερα εδώ, για πρώτη φορά», είπε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό (ΣΕΛΜΑ), Σπύρος Ρεβύθης. Αναφέρθηκε στα αιτήματα της απεργίας που πραγματοποίησε το σωματείο την περασμένη Δευτέρα, αλλά και στην απαράδεκτη στάση των πλειοψηφιών σωματείων του χώρου, που βγήκαν με ανακοινώσεις ενάντια στην κινητοποίηση, ταυτιζόμενα με τη γραμμή της εργοδοσίας.

«Επενδύσεις», «ανάπτυξη του ομίλου» και διερεύνηση της δυνατότητας για επαγγελματικό ταμείο: Αιτήματα όπως αυτά έθεσε στη συνεδρίαση του ΔΣ η πλειοψηφία της διοίκησης του Σωματείου στα ΕΛΠΕ, όπως τόνισε ο Σταύρος Χρηστίδης, μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου Ενέργειας, εξηγώντας πως με τέτοιο αντεργατικό πλαίσιο ετοιμάζονται να διαδηλώσουν στην Ελευσίνα στις 30 Μάη, τόσο το εν λόγω σωματείο όσο και το Εργατικό Κέντρο Δυτικής Αττικής.

Ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», κάλεσε σωματεία και φορείς να αξιοποιήσουν τις πρωτοβουλίες που οργανώνονται από μια σειρά σωματεία στο πλαίσιο της παναττικής μέρας δράσης στα νοσοκομεία στις 23/5, για να εκφραστεί η πραγματική κοινωνική συμμαχία, όπως άλλωστε έχουν κάνει πολλές φορές ενώνοντας τις φωνές και τις δυνάμεις τους διεκδικώντας αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία.

Το μέτωπο ενάντια στην αντιδραστική «αξιολόγηση» της κυβέρνησης, που παραμένει ανοιχτό, υπενθύμισε μεταξύ άλλων ο Νίκος Δάρδαλης, μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Στις μάχες που δίνουν για την υπογραφή και την εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς αναφέρθηκαν η Ειρήνη Γκιτάκου, από το επιχειρησιακό σωματείο της «First Data», ο Παύλος Αλεξανδράκης, από το Συνδικάτο Οικοδόμων, και ο Δημήτρης Δημόπουλος από το Συνδικάτο Μετάλλου.

Την πείρα των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων από την επίθεση στα δικαιώματά τους, όπως είναι η δουλειά με «μπλοκάκι» που φορτώνει στις πλάτες τους το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών και τους στερεί μια σειρά από δικαιώματα, ανέδειξε ο Ηλίας Τσιμπουκάκης, από την Επιτροπή Αγώνα Μισθωτών και Αυτοαπασχολούμενων Τεχνικών.

Τις δυνατότητες για μεγαλύτερη συσπείρωση εργαζομένων, όπως δείχνουν τα πρώτα συμπεράσματα από τις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων, μετέφερε ο Γιώργος Στεφανάκης. Οπως εξήγησε, πάνω από τους μισούς εργαζόμενους που ψήφισαν, περίπου 1.800, σε σύνολο που αγγίζει τους 3.000, το έκαναν μέσα σε χώρους δουλειάς σε σύγκρουση με την εργοδοσία που επιστράτευσε ακόμα και απειλές για απολύσεις.

Στις αρνητικές εξελίξεις στις αστικές συγκοινωνίες, τόσο με όσα φέρνει το «ηλεκτρονικό εισιτήριο», όσο και με το κλείσιμο του αμαξοστασίου της ΟΣΥ στο Ελληνικό, αναφέρθηκε ο Θανάσης Οικονόμου, εκ μέρους της Γραμματείας Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ.

 

 

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 662031Συνολικές αναγνώσεις:
  • 486Αναγνώσεις σήμερα:
  • 308044Συνολικοί επισκέπτες:
  • 120Επισκέπτες σήμερα:
  • 1Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ