ΚΕΘΕΑ: Καλλιτεχνικές δράσεις στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν



Η αστείρευτη ενέργεια των εφήβων του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ «ΣΤΡΟΦΗ» πλημμύρισε μουσικά, χτες το βράδυ, τη σκηνή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν με αγαπημένα τραγούδια του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου. Μαζί με την μπάντα της «ΣΤΡΟΦΗΣ» τραγούδησαν οι καλλιτέχνες και φίλοι – εθελοντές του προγράμματος Γιώτα Νέγκα και Στάθης Δρογώσης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η επικεφαλής του Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ Κατά των Ναρκωτικών, Λούλα Καρατζά, και η Ελένη Μυτικάρη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Η εκδήλωση εντάσσεται στις 10 καλλιτεχνικές δράσεις που κάνουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά οι δημιουργικές ομάδες των θεραπευτικών προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ. Οι δράσεις θα ολοκληρωθούν στις 16 Ιούνη, όλες θα πραγματοποιηθούν στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν (Φρυνίχου 14, Πλάκα), με στόχο να ρίξουν φως σ’ εκείνους που παλεύουν με το σκοτάδι και θέλουν να βγουν νικητές. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σήμερα (8.30 μ.μ.)
«Το Παλτό» του Νικολάι Γκόγκολ: Ένας ταπεινός δημόσιος υπάλληλος, οδηγημένος από την ανάγκη, αποφασίζει να αγοράσει, κάνοντας αιματηρές οικονομίες, ένα παλτό. Προς στιγμήν, η ζωή του φαίνεται να γίνεται καλύτερη, ωστόσο ένα ατυχές γεγονός θα αλλάξει και πάλι τα πράγματα. ΚΕΘΕΑ «ΔΙΑΒΑΣΗ»

Αύριο (8.30 μ.μ.)
«Άνθρωποι & Ανθρωπάκια» του Νίκου Τσιφόρου

Ποιοι είναι οι άνθρωποι και ποιοι τα ανθρωπάκια; Μια θεατρική διασκευή εμπνευσμένη από το «Άνθρωποι και Ανθρωπάκια» του Νίκου Τσιφόρου, που επιχειρεί να απαντήσει επί σκηνής σε αυτό το διαχρονικό ερώτημα με πολύ χιούμορ, γέλιο και, ίσως, μια μικρή πικρία… Τα κείμενα του Τσιφόρου ζωντανεύουν στη σκηνή για να μας θυμίσουν ότι, τελικά, ακόμη κι αν υπάρχουν άνθρωποι και ανθρωπάκια, υπάρχει πάντα η προσωπική επιλογή του καθενός για το τι θέλει να είναι. Προσωπική επιλογή (και ευθύνη), όπως αυτή για την οποία παλεύουν καθημερινά οι Άνθρωποι στην απεξάρτηση.

Παρασκευή 15 Ιούνη (7 μ.μ.)
Στις 7 μ.μ. «Το χώμα που πατώ»

Δρώμενο της ομάδας θεάτρου των μελών του ΚΕΘΕΑ «ΗΠΕΙΡΟΣ», βασισμένο στο πρώτο στάσιμο της «Αντιγόνης» του Σοφοκλή, σε αποσπάσματα της ραψωδίας Ε’ της «Οδύσσειας» του Ομήρου και της «Ασκητικής» του Ν. Καζαντζάκη. Η Αντιγόνη και ο Οδυσσέας, σύμβολα ενός απαράμιλλου αγώνα για επιβίωση, αντλούν δύναμη από τη γη, από το χώμα που πατούν.

Στις 9.30 μ.μ. «Τσιτσάνης – Χατζιδάκις – Θεοδωράκης: Μουσική διάβαση»

31 Γενάρη 1949. Ο Χατζιδάκις δίνει στο Θέατρο Τέχνης την ιστορική διάλεξή του για το Ρεμπέτικο. Σ’ αυτήν αναφέρεται εκτενώς σε τραγούδια του Τσιτσάνη. Είχε φέρει τον Μάρκο Βαμβακάρη και την Σωτηρία Μπέλλου για να παίξουν ζωντανά. Η εκτίμηση του Μάνου Χατζιδάκι για το Ρεμπέτικο σόκαρε τους διανοούμενους εκείνης της εποχής. Ενα μουσικό ταξίδι – αφιέρωμα στο έργο τριών κορυφαίων Ελλήνων συνθετών.

Σάββατο 16 Ιούνη
Στις 8.30 μ.μ. «Ιστορίες Ονείρου» του Ντίνο Μπουτσάτι

Η ομάδα «Ονειροθέαμα» και το ΚΕΘΕΑ «ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ» βρίσκονται όλοι μαζί, σχεδόν καθημερινά, παίζουν θέατρο, επικοινωνούν, πραγματοποιώντας με αυτόν τον τρόπο το όνειρο της συνύπαρξης.

Και τις 6 μέρες θα προβάλλονται 6.30 μ.μ. – 8 μ.μ. οι ταινίες μικρού μήκους που δημιούργησαν μέλη των θεραπευτικών προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ: «Ζεις μόνο μία φορά, αλλά δεν έχεις μόνο μία ευκαιρία», «Μικροί Έλληνες, μεγάλες διαδρομές», «Όταν η εξάρτηση γίνει ξεριζωμός, η οικογένεια μπορεί να γίνει η πατρίδα».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός