Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

Την απέλαση Ρώσων διπλωματών δρομολογεί η ελληνική κυβέρνησηΤην απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα άλλων δύο έχει δρομολογήσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», κατηγορώντας τους για απόπειρα αλίευσης και διακίνησης πληροφοριών, καθώς και για προσπάθεια χρηματισμού κρατικών λειτουργών.

Επικαλούμενη διπλωματικές πηγές, η εφημερίδα αναφέρει πως η κυβέρνηση έχει ήδη αποφασίσει και δώσει εντολή για την άμεση απέλαση δύο ατόμων -ο ένας είναι το στέλεχος της ρωσικής πρεσβείας Βίκτορ Γιάκοβλεφ- και την απαγόρευση νέας εισόδου στη χώρα για δύο ακόμα, «οι οποίοι εμπλέκονται σε σωρεία ενεργειών, μεταξύ των οποίων πληροφοριακής δραστηριότητας (ο διπλωματικός όρος για την αλίευση και διακίνηση πληροφοριών) εις βάρος της Ελλάδας».

Αν και οι διπλωματικές πηγές υποστηρίζουν ότι η απόφαση της Αθήνας «συνδέεται αποκλειστικά με τη δράση των συγκεκριμένων τεσσάρων ατόμων και όχι με τη γενικότερη καλή διάθεση» της Ελλάδας έναντι της Ρωσίας, είναι σαφές ότι η υπόθεση αντανακλά τους οξυμένους ανταγωνισμούς που εκδηλώνονται στην περιοχή, τη μετατροπή της Ελλάδας σε σημαιοφόρο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και την προσπάθεια να αναχαιτιστεί κάθε ρωσική επιρροή στην περιοχή. Με αφορμή αυτή την εξέλιξη, το δημοσίευμα κάνει λόγο για «υπόγεια ένταση που φαίνεται να υπάρχει ανάμεσα σε Αθήνα και Μόσχα τα τελευταία δύο χρόνια, για λόγους οι οποίοι συνδέονται και με το γενικότερο περιβάλλον ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή».

Η ελληνική κυβέρνηση κατηγορεί τη Μόσχα για «προσπάθεια παρέμβασης στο θέμα της ονοματολογικής διαφοράς με την ΠΓΔΜ», καθώς και για «παράνομες ενέργειες εντός της ελληνικής επικράτειας, οι οποίες συνιστούν παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας». Διπλωματικές πηγές αναφέρουν τη δραστηριότητα διαφόρων κύκλων ρωσικών συμφερόντων, όπως η Αυτοκρατορική Ορθόδοξη Παλαιστινιακή Ένωση, υποστηρίζοντας πως «διά της παροχής υλικών και χρηματικών κινήτρων» επιχειρούν να επηρεάσουν δήμους και μητροπολίτες, αλλά και να αποκτήσουν επιρροή στο Άγιον Όρος. Ακόμη κάνουν λόγο για «απόπειρα εξαγοράς κρατικών λειτουργών», η οποία απέτυχε.

902

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 413965Συνολικές αναγνώσεις:
  • 190Αναγνώσεις σήμερα:
  • 219858Συνολικοί επισκέπτες:
  • 118Επισκέπτες σήμερα:
  • 3Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ