Σχόλιο της ΔΑΣ για το 《έννομο》συμφέρον των οδηγών



Αθήνα 02/08/2018

«Έννομο» συμφέρον του οδηγού είναι να μεταφέρει με ασφάλεια τους επιβάτες, με όχημα αντίστοιχο των απαιτήσεων και κατάλληλες υποδομές, ώστε να διασφαλίζεται η ομαλή πρόσβαση από και προς το όχημα, από όλες τις πόρτες, χωρίς να κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα τόσο του επιβατικού κοινού αλλά όσο και η ψυχική και σωματική ακεραιότητα του οδηγού!

Τα «νέα ήθη» που προσπαθεί να επιβάλει η διορισμένη διοίκηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι παλιά! Τα εφάρμοζαν χαφιέδες , ταγματασφαλίτες στην κατοχή και στην χούντα. Στην συγκοινωνία αντίστοιχα επί κυβερνήσεων πότε του ΠΑΣΟΚ και πότε της ΝΔ. Ποτέ δεν έλειψαν τα «καλόπαιδα» απλά προσαρμόζονταν ανάλογα την εποχή, με ή δίχως κουκούλα.
Χρέος των συναδέλφων είναι να γυρίζουν στα σπίτια τους υγιείς και ακέραιοι. Συμφέρον τους είναι η συχνή, φθηνή, ασφαλή και αξιόπιστη συγκοινωνία. Καθήκον τους είναι η πάλη για καλύτερες συνθήκες δουλειάς, για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, με μείωση του ωραρίου και του εργάσιμου βίου. Προς όφελος τους είναι ο κοινός αγώνας, με τα λαϊκά στρώματα που χρησιμοποιούν τα Μ.Μ.Μ για μείωση της τιμής του εισιτηρίου κατά 50%.

ΟΙ ΧΑΦΙΕΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΦΙΕΔΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός