ΠΑΜΕ: Οι εργαζόμενοι της «Goldair Handling» να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους για τη Σύμβαση Εργασίας



«Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να διεκδικήσουμε» τονίζει το ΠΑΜΕ για την υπογραφή νέας επιχειρησιακής Σύμβασης στην «Goldair Handing».

Σε ανακοίνωση που μοιράζεται στους εργαζόμενους από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Αεροδρόμιο τονίζεται πως «το αεροδρόμιο της Αθήνας σπάει τα ρεκόρ της επιβατικής κίνησης» και πως «αυξάνοντας ταυτόχρονα και τα κέρδη των εταιρειών του κλάδου που πανηγυρίζουν για την πολυπόθητη «ανάπτυξη»». Ωστόσο «οι εργαζόμενοι στα αεροδρόμια γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η περιβόητη «ανάπτυξη» δεν σημαίνει τίποτε άλλο από αυξημένη εντατικοποίηση, εξαντλητικές βάρδιες, ευέλικτα ωράρια, μισθούς πείνας».

Αναφέρει πως η «Goldair Handing» «προβάλει το επιχείρημα ότι πρέπει η εταιρεία να έχει θετικό αποτέλεσμα στο διαγωνισμό για τα αεροδρόμια που διαχειρίζεται η «Fraport», ώστε να έχει και η επιχειρησιακή Σύμβαση καλύτερους όρους. Θέλει οι εργαζόμενοι να ταυτίσουν τις ανάγκες τους με τα κέρδη της εταιρείας» και προσθέτει ότι «σοβαρές είναι οι ευθύνες που έχει η πλειοψηφία του ΔΣ του Σωματείου που βάζει πλάτη στις διαθέσεις της εργοδοσίας με το να καθησυχάζει τους εργαζόμενους και να αποδέχεται στην πράξη, ότι η κερδοφορία της εταιρείας μπορεί να αποτελεί όρο για τις ανάγκες των εργαζομένων».

Καλεί τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν:

– Ένταξη όλων των εργαζομένων της «Goldair Handling» στην επιχειρησιακή Σύμβαση Εργασίας.

– Κατάργηση όλων των διαχωρισμών με ηλικιακό όριο (κάτω των 25).

– Πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους. Μετατροπή όλων των Συμβάσεων σε 8ωρες. Κατάργηση κάθε ελαστικής μορφής εργασίας.

– Αύξηση του κατώτατου μισθού στα επτακόσια πενήντα ένα ευρώ (751€).

– Βαρέα και Ανθυγιεινά ένσημα για όλες τις ειδικότητες που εργάζονται στο αεροδρόμιο.

– Κατάργηση της διευθέτησης του χρόνου εργασίας.

– Δωρεάν μετακίνηση για όλους τους εργαζόμενους.

– Μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας για την αποφυγή ατυχημάτων.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός