Το Σάββατο το συλλαλητήριο στη ΔΕΘ – Μπροστά οι δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων



Αγωνιστική απάντηση στην πολιτική υπέρ του κεφαλαίου που φέρνει ένταση της εκμετάλλευσης, φτώχεια και πολέμους, αλλά και στα πανηγύρια που στήνονται στο πλαίσιο της ΔΕΘ για το ρόλο που παίζει η χώρα στην προώθηση των επικίνδυνων αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών στην περιοχή, ετοιμάζονται να δώσουν εργαζόμενοι και άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, μικρομεσαίοι αγρότες, νέοι και νέες με τη μαζική συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους, με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ.

«Κανείς συμβιβασμός με τη μίζερη ζωή, καμία αναμονή. Να οργανωθεί η πάλη στους τόπους δουλειάς και στους κλάδους με επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες μας, κόντρα σε κυβέρνηση – κεφάλαιο – ΝΑΤΟ – ΕΕ» τονίζει το ΠΑΜΕ.

Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ απευθύνουν η ΠΑΣΕΒΕ, η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, δεκάδες Ομοσπονδίες και Σωματεία εργαζομένων, αυτοαπασχολουμένων και συνταξιούχων.

Παρεμβάσεις και δραστηριότητες

Το ΠΑΜΕ το επόμενο διάστημα προγραμματίζει παρεμβάσεις στο πλαίσιο της δράσης του μπροστά στο συλλαλητήριο, ενώ οι ταξικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη με περιοδείες και εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς και γειτονιές, με την προκήρυξη του ΠΑΜΕ, αλλά και τις ανακοινώσεις των Σωματείων δίνουν τη μάχη για την επιτυχία του συλλαλητηρίου. Περιοδείες σε χώρους δουλειάς θα πραγματοποιήσουν και συνδικαλιστικά στελέχη από Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες.

Σωματεία και φορείς από διάφορες πόλεις προγραμματίζουν οργανωμένη μετακίνηση με λεωφορεία.

Την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ για την καλύτερη προετοιμασία του συλλαλητηρίου κυκλοφόρησε τρεις θεματικές αφίσες.

Συλλαλητήρια στις 13 Σεπτέμβρη στην Αττική

Τη σκυτάλη από το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ παίρνουν σωματεία και φορείς της Αττικής με κινητοποιήσεις την Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη σε Αθήνα, Πειραιά και Ανατολική Αττική δίνοντας συνέχεια στην οργάνωση της πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΝΑΤΟ και ΕΕ. Η οργάνωση των συλλαλητηρίων συζητήθηκε στη σύσκεψη σωματείων και φορέων, που έγινε τη Δευτέρα 3 Σεπτέμβρη με πρωτοβουλία της Γραμματείας Αττικής του ΠΑΜΕ. Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο θα γίνει στις 7 μ.μ., στην Ομόνοια, την ίδια ώρα στον Πειραιά στην πλατεία Καραϊσκάκη και στο Κορωπί, στην κεντρική πλατεία.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός