Απαράδεκτη η παρέμβαση της αστυνομίας στις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος (VIDEO – ΦΩΤΟ)



Τα απαράδεκτα κρούσματα παρέμβασης αστυνομικών δυνάμεων στις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος κατήγγειλε σήμερα Τετάρτη 3 Οκτώβρη το ΠΑΜΕ με παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Εκπρόσωποι Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και Σωματείων συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο, με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης.

Αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Δ. Αναγνωστάκη, στον οποίο κατήγγειλαν την παρουσία και το ρόλο που ανέλαβε η αστυνομία στο εν λόγω Εργατικό Κέντρο: Διμοιρίες αστυνομικών δυνάμεων παρατάχθηκαν μέσα και έξω από τα γραφεία της συνδικαλιστικής οργάνωσης, όπου ήταν προγραμματισμένο το Συνέδριό της, ενώ απαγόρευσαν την είσοδο ακόμα και σε εκλεγμένους αντιπρόσωπους! Η αντιπροσωπεία ξεκαθάρισε πως οι πρακτικές αυτές είναι απαράδεκτες και δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα. Επισήμαναν ότι στο συνδικαλιστικό κίνημα πάντα υπήρχαν, υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν διαφορετικές αντιλήψεις, σε καμία όμως περίπτωση η αστυνομία δεν έχει ρόλο και αρμοδιότητα να εμπλέκεται στη συνδικαλιστική αντιπαράθεση. Επισήμαναν ακόμα ότι η στάση και οι αποφάσεις κάποιων υπηρεσιακών παραγόντων δεν αναιρούν την πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου.

Ο γενικός γραμματέας σημείωσε πως το υπουργείο δεν επιδιώκει καμία εμπλοκή στη συνδικαλιστική αντιπαράθεση και δεσμεύτηκε να μεταφέρει τη συζήτηση στην αρμόδια υπουργό, Ό. Γεροβασίλη.

«Η σημερινή μας παρέμβαση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει να κάνει με τα έκτροπα που είχαμε στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, όπου αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν το Εργατικό Κέντρο και δεν επέτρεπαν την είσοδο σε συνδικαλιστές προκειμένου να συμμετέχουν στο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου μετά από εντολή της Εισαγγελίας. Αυτό θεωρούμε ότι φέρνει πάρα πολύ πίσω το εργατικό κίνημα και μας θυμίζει άλλες εποχές της ιστορίας του», τόνισε σε δήλωσή του ο Βάλσαμος Συρίγος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής. «Αυτή την κατάσταση την θεωρούμε απαράδεκτη. Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από το ταξικό εργατικό κίνημα, από όλους τους εργαζόμενους που συμμετέχουν σε αυτές τις διαδικασίες. Είναι καταδικαστέα», υπογράμμισε και πρόσθεσε πως το επόμενο διάστημα θα συνεχιστεί ο αγώνας «ώστε να σταματήσει η νοθεία και ο παρασιτισμός στα Εργατικά Κέντρα και στα συνδικάτα» και να υπάρξει «πραγματική έκφραση των εργατών μέσα από μαζικές διαδικασίες χωρίς την αστυνομία και το κράτος».

Κάλεσε, τέλος, τους εργαζόμενους να καταδικάσουν τις πρακτικές αυτές, ενώ απηύθυνε κάλεσμα προετοιμασίας της απεργίας που μια σειρά από συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν προκηρύξει για τις 8 Νοέμβρη, ενάντια συνολικά στην αντιλαϊκή πολιτική.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός