ΚΑΤΕΡΙΝΗ: Οι ταξικές δυνάμεις απέτρεψαν εκ νέου την πραγματοποίηση νόθου συνεδρίου (VIDEO – ΦΩΤΟ)



Με νέα μαζική συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, οι ταξικές δυνάμεις απέτρεψαν την απερχόμενη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου να επιχειρήσει να πραγματοποιήσει το νόθο συνέδριο που σχεδιάζει, με την υποστήριξη και την καθοδήγηση της ΓΣΕΕ.

Την Τετάρτη 3 Οκτώβρη είχε οριστεί η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του συνεδρίου, με βάση την αρχική ανακοίνωση της απερχόμενης διοίκησης του ΕΚΚ. Μετά την αποτυχημένη απόπειρα να πραγματοποιήσουν το νόθο συνέδριο την 1η του Οκτώβρη, κινητοποιώντας εισαγγελείς και Αστυνομία, τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ, που ελέγχουν τη διοίκηση, δεν εμφανίσθηκαν στο Εργατικό Κέντρο. Προτίμησαν να πίνουν καφέδες στα γύρω καφεζαχαροπλαστεία, ενώ δεν μπήκαν στον κόπο να ενημερώσουν τους συνέδρους για το αν θα επιχειρήσουν να πραγματοποιήσουν ή όχι το συνέδριο.

Σημειώνουμε ότι σήμερα Τετάρτη έληξε η θητεία της απερχόμενης διοίκησης με βάση την ημερομηνία συγκρότησής της, δηλαδή στις 3 Οκτώβρη του 2015.

Οι 6 αντιπρόσωποι του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας «Η Πρωτοπορία» (ΣΙΥΝΠ), έχοντας στο πλευρό τους εργαζόμενους από διάφορους κλάδους που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, ήταν στο Εργατικό Κέντρο. Μέσα από τη νέα μαζική συγκέντρωση διαδήλωσαν ότι θα παραμείνουν στην πρώτη γραμμή της πάλης και σε αγωνιστική επαγρύπνηση προκειμένου να πραγματοποιηθεί ένα συνέδριο χωρίς σωματεία και αντιπροσώπους-φαντάσματα, χωρίς τον αποκλεισμό αντιπροσώπων του ΣΙΥΝΠ, με τους πραγματικά εκλεγμένους μέσα από μαζικές δημοκρατικές διαδικασίες και όχι στο σκοτάδι. Θα παλέψουν για να γίνει συνέδριο όπως ορίζει το καταστατικό του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης, με έλεγχο των αντιπροσώπων και χωρίς αποκλεισμό εκλεγμένων αντιπροσώπων των ταξικών δυνάμεων.

Στις 8 το βράδυ αποχώρησαν συγκροτημένα από το Εργατικό Κέντρο και πραγματοποίησαν μαχητική πορεία στον κεντρικό πεζόδρομο της Κατερίνης, ενημερώνοντας πλατιά το λαό της Πιερίας για τις άθλιες μεθοδεύσεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού. Διαδήλωσαν για «Σωματεία ταξικά όχι εργοδοτικά», «ΓΣΕΕ εργατών όχι των εργοδοτών» και κάλεσαν σε οργάνωση του αγώνα και σε μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 8 Νοέμβρη.

Θυμίζουμε ότι η πρώτη απόπειρα διεξαγωγής του νόθου συνεδρίου, τη Δευτέρα, με αντιπροσώπους-φαντάσματα και αποκλεισμό των 6 αντιπροσώπων του Συνδικάτου «Η Πρωτοπορία», με τα φακελάκια για την ψηφοφορία για τον απολογισμό να μοιράζονται επί τόπου, τα ψηφοδέλτια με τους υποψήφιους για την εφορευτική επιτροπή να είναι έτοιμα από πριν κλπ., ακυρώθηκε με την παρέμβαση των σωματείων, των συνδικαλιστών και των εργαζομένων. Την Τρίτη το πρωί παραιτήθηκε και η δικαστική αντιπρόσωπος που προσπάθησε να νομιμοποιήσει τις νόθες διαδικασίες, μετά από την καταγγελία που έγινε σε βάρος της στο Δικηγορικό Σύλλογο από τους νόμιμα εκλεγμένους αντιπροσώπους του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Πιερίας, καθώς έφυγε κρυφά από το Εργατικό Κέντρο χωρίς να δώσει το πρακτικό της υποτιθέμενης Γενικής Συνέλευσης που της είχε ζητηθεί.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός