ΠΑΜΕ ΠΡΟΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ: Βγάλτε από το μυαλό σας τον αποκλεισμό των Εργατικών Κέντρων Λαμίας, Πάτρας και άλλων οργανώσεων από το συνέδριο



«Στο ΠΑΜΕ δεν πιάνει η βρωμιά τους, ούτε οι απειλές τους. Πολύ περισσότερο δεν πιάνουν οι πονηριές και οι μεθοδεύσεις τους να νοθεύσουν την πραγματική βούληση των εργατών στα συνδικάτα», τονίζει το ΠΑΜΕ, προειδοποιώντας, όπως αναφέρει, τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ «να βγάλουν από το μυαλό τους τον αποκλεισμό των Εργατικών Κέντρων Λαμίας, Πάτρας και άλλων οργανώσεων από το επερχόμενο συνέδριο της ΓΣΕΕ και όποιο άλλο βρώμικο σχέδιο έχουν, για να πλήξουν τις ταξικές, δημοκρατικές δυνάμεις στα συνδικάτα».

Το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή τους αναφέρει τα εξής:

«Η «αγωνία» των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ να κρατήσουν στο συνδικαλιστικό κίνημα τους συσχετισμούς στη γραμμή της ενσωμάτωσης, του κοινωνικού εταιρισμού, της συναίνεσης και της υποταγής, στη γραμμή που οι εργαζόμενοι έχουν πληρώσει πολύ ακριβά, όλα αυτά τα χρόνια, τους οδηγεί σε μια ατέλειωτη κατρακύλα παραβίασης ακόμα και των στοιχειωδών αρχών που διέπουν τη δημοκρατική λειτουργία των εργατικών συνδικάτων. Θέλουν το μηχανισμό αυτό για να υπηρετούν την εργοδοσία και το πολιτικό της προσωπικό.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτής της κατάντιας αποτελούν η άρνησή τους με το «έτσι θέλω» να εγγράψουν στη δύναμη της ΓΣΕΕ το Εργατικό Κέντρο Λαμίας, παρόλο που έχει καταθέσει όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά εδώ και πολύ καιρό, καθώς και οι απειλές τους ότι δεν θα νομιμοποιήσουν για συμμετοχή στο επερχόμενο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ τους αντιπροσώπους που εκλέχθηκαν από τις αρχαιρεσίες του Εργατικού Κέντρου Πάτρας.

Είναι προφανές ότι οι «συνάδελφοι» της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ, του ΜΕΤΑ έχουν πολύ ανησυχήσει από το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα Εργατικά Κέντρα βρίσκονται πια στα χέρια των ταξικών δυνάμεων. Τους ενοχλεί η παρέμβαση του ΠΑΜΕ, των τίμιων συνδικαλιστών, στην ουσία των ίδιων των εργαζομένων, για να σπάσει το απόστημα της νοθείας, του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού και να έρθουν τα συνδικάτα στα χέρια των εργατών, δηλαδή εκεί που πραγματικά ανήκουν. Τους ενοχλεί γιατί οι εργαζόμενοι σ΄ αυτές τις περιοχές έχουν ένα αποκούμπι. Τους ενοχλεί γιατί αυτά τα Εργατικά Κέντρα παρεμβαίνουν στους χώρους δουλειάς, αναδεικνύουν, απαιτούν, διεκδικούν. Έχουν ως προμετωπίδα το: «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες».

Γι’ αυτό όλοι μαζί χύνουν το δηλητήριό τους και εξαπολύουν την αισχρή επίθεσή τους ενάντια στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

Σε τέτοιο σημείο φτάνει η ξετσιπωσιά τους, που εκτός από τις συκοφαντίες, τα ψέματα και τις απειλές που εκτοξεύουν, καλούν ακόμα και τις δυνάμεις καταστολής να αναλάβουν δράση και να «επιβάλουν την τάξη» στο ΠΑΜΕ, στις δυνάμεις, δηλαδή, που πραγματικά αγωνίζονται για τα εργατικά συμφέροντα και στηρίζουν τους εργάτες. Ποιος ξέρει τι άλλο θα σκαρφιστούν.

Ένα μόνο τους λέμε:

Στο ΠΑΜΕ δεν πιάνει η βρωμιά τους, ούτε οι απειλές τους. Πολύ περισσότερο δεν πιάνουν οι πονηριές και οι μεθοδεύσεις τους να νοθεύσουν την πραγματική βούληση των εργατών στα συνδικάτα.

Τους προειδοποιούμε:

Να βγάλουν από το μυαλό τους τον αποκλεισμό των Εργατικών Κέντρων Λαμίας, Πάτρας και άλλων οργανώσεων από το επερχόμενο συνέδριο της ΓΣΕΕ και όποιο άλλο βρώμικο σχέδιο έχουν, για να πλήξουν τις ταξικές, δημοκρατικές δυνάμεις στα συνδικάτα.

Θα βρίσκουν παντού μπροστά τους το ΠΑΜΕ, που δεν πρόκειται να σταματήσει να αντιπαλεύει τις δυνάμεις των εργοδοτών και της κυβέρνησης στα συνδικάτα. Για συνδικάτα ταξικά, δημοκρατικά, υγιή, στα χέρια των εργατών».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός