ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Καταγγέλλουμε τον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό



9 ΟΚΤΩΒΡΗ 2018

Καταγγέλλουμε τον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό

Άλλη μία φορά οι εργοδοτικές κυβερνητικές παρατάξεις της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι τάχα ανεξάρτητοι έδωσαν ρεσιτάλ υποκρισίας στο χθεσινό συντονιστικό των σωματείων στα γραφεία του συνδικάτου εργαζομένων ΟΑΣΑ.


Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μεταφορών δεν είδε τίποτα αρνητικό στο πρόσφατο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των μεταφορών ούτε στην προχθεσινή τροπολογία που έγινε και αυτή νόμος.
Αν συμβεί κάτι αρνητικό είπε τότε θα αντιδράσουμε δυναμικά.

Οι πρόεδροι της ΟΣΥ και της ΣΤΑΣΥ έσκισαν τα ρούχα τους για κόντρα άγρια και συντριπτικό χτύπημα στην κυβέρνηση που στην πράξη σημαίνει κείμενο προς τον υπουργό που θα ζητάμε άμεση συνάντηση.
Σχεδόν όλα τα σωματεία με τις πλειοψηφίες τους αρνήθηκαν με πείσμα με σθένος και με πραγματικά ¨αγωνιστικό¨ παλμό οποιαδήποτε πρόταση για αγωνιστική απάντηση στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης.

Μόνο το ΣΕΛΜΑ έβαλε ζήτημα στάσης εργασίας και συνάντηση με τον υπουργό.

Στην πρόταση της ΔΑΣ για άμεση σύγκληση γενικών συνελεύσεων με στάση εργασίας και με προτάσεις εκεί για αγωνιστικές κινητοποιήσεις με αίτημα την απόσυρση της τροπολογίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που ιδιωτικοποιεί πλήρως την αστική συγκοινωνία, και δημιουργεί συνθήκες γαλέρας για τους εργαζόμενους, απαντούσαν άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Για μία ακόμα φορά το συντονιστικό αποδείχτηκε πρώτης τάξεως υπεκφυγή των πλειοψηφιών στα σωματεία του χώρου για να μπορούν φραστικά να επαναλαμβάνουν ακόμα και επαναστατικές λέξεις αλλά στην πράξη να μην κάνουν τίποτα.

Αυτός είναι ο ρόλος τους για αυτό βρίσκονται στους χώρους, να εξυπηρετούν από διαφορετικές πλευρές, θέσεις, απόψεις τον ίδιο σκοπό την εργοδοσία και την κυβερνητική πολιτική.

Κρατάνε τους εργαζόμενους μόνιμα σε στάση ανοχής, παθητικούς παρατηρητές και τους φορτώνουν ταυτόχρονα ότι εκείνοι δεν έχουν διάθεση να αντισταθούν να διεκδικήσουν καλύτερη ζωή, συλλογικές συμβάσεις να απαιτήσουν να μην γίνεται βραχνάς το μεροκάματο να μπορούνε να γυρνάνε σίγουρα στο σπίτι τους χωρίς να γίνονται δέκτες παραπόνων, προπηλακισμών και ξυλοδαρμών πολλές φορές από ¨αγανακτισμένους¨ επιβάτες για τα χάλια της συγκοινωνίας που μοναδική υπεύθυνη είναι η πολιτική της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Σε αυτή την κατεύθυνση εξακολουθούμε και παλεύουμε οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές ΔΑΣ, οι εργαζόμενοι από τις επιτροπές αγώνα στα αμαξοστάσια, στους χώρους δουλειάς, εργαζόμενοι σε όλο το νομό της Αττικής που νιώθουν ότι αγανακτούν για να μπορέσουν να μετακινηθούν με πανάκριβο εισιτήριο σε καθημερινή βάση.

Καλούμε τους συναδέλφους σε αγωνιστική επαγρύπνηση.

ΤΩΡΑ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΙΔΩΤΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία στις 8 Νοέμβρη
σε αυτή την κατεύθυνση οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ περιοδεύουν σε όλους τους χώρους δουλειάς της αστικής συγκοινωνίας για να ενημερώσουν τους εργαζόμενους να συζητήσουν μαζί τους την ανάγκη να μπουν μπροστά οι δικές μας ανάγκες.
Το δίκιο Είναι με το μέρος μας στην ταξική ενότητα βρίσκεται η λύση.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός