Οργάνωση κι Αγώνας για την Ζωή που μας Αξίζει!



11-10-2018

Συνάδελφοι αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά από τα ίδια τα γεγονότα και τις εξελίξεις ότι χρειάζεται σταθερά αγωνιστική προσπάθεια με επιμονή και υπομονή για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε και την καθημερινότητα στη δουλειά μας αλλά και να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για αντίδραση για αντεπίθεση σε αυτή την λαίλαπα την θύελλα των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων που σαρώνουν τις ζωές μας.


Το παραμικρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητά μας είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που αδιαφορεί για τα πάντα και ενδιαφέρεται μόνο για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Τρανό παράδειγμα η πρόσφατη τροπολογία και ο πρόσφατος νόμος του υπουργείου μεταφορών της σημερινής Κυβέρνησης πού πατώντας πάνω στους προηγούμενους αντεργατικούς νόμους για τις μεταφορές που είχαν ψηφίσει οι προγενέστερες κυβερνήσεις.
Τροπολογία που δίνει το δικαίωμα σε κάθε είδους εργολάβο να γίνει το αφεντικό στο χώρο ευθύνης που έχει αναλάβει.

Το ζούμε καθημερινά προσπάθησαν να ξεβρομίσουν τις τουαλέτες μετά από συνεχής παρεμβάσεις της ΔΑΣ σε όλους τους χώρους, αλλά και άλλων συναδέλφων και τελικά βλέπουμε ότι καθαρίζουν «όσα βλέπει η πεθερά».

Στη γραμμή 653 αρκετό διάστημα συνάδελφοί μας πρωτοστάτησαν με πρόταση ολοκληρωμένη σε ΟΑΣΑ και ΟΣΥ να λύσουν το πρόβλημα με την τουαλέτα.
Αντί να αναλάβει τις ευθύνες της η διοίκηση τιμώρησε τους εργαζόμενους με επίπληξη.

Αυτό δεν τρομάζει κανέναν.
Σίγουρα όχι τις επιτροπές αγώνα του ΠΑΜΕ.

Κάθε μικρή αντίσταση κάθε μικρή επιτυχία κάθε μία μικρή τιμωρία μας δίνει παραπάνω δύναμη να στεκόμαστε όρθιοι με αξιοπρέπεια για αυτό απαιτούμε κάθε μέρα το γάλα που είναι υπογεγραμμένο στη συλλογική σύμβαση και δεν το δίνει η σημερινή κυβέρνηση με εντολή της προφανώς στη διορισμένη διοίκηση της ΟΣΥ.

Απαιτούμε κάθε μέρα λεωφορεία συντηρημένα αξιόπιστα να μπορούν να οδηγήσουν με ασφάλεια οι εργαζόμενοι τους επιβάτες στους προορισμούς τους.

Καλούμε τους συναδέλφους να καταγγέλλουν με θάρρος ότι συναντούν στη βάρδια τους.

Να καταγγείλουν την επικινδυνότητα που έχουν τα οχήματα όταν την έχουν.
Να συνεργάζονται με τους συναδέλφους της τεχνικής υποστήριξης.
Να κάνουν συνέχεια δελτία.
Οι συνάδελφοι τεχνίτες να μην δέχονται να τελειώνουν οι δουλειές απλά για να τελειώσουν.
Σίγουρα δεν το κάνουν.
Να μην δέχονται την πίεση να δουλεύουν χωρίς μέσα ατομικής προστασίας χωρίς εξασφαλισμένους χώρους δουλειάς που θα προστατεύουν τη ζωή τους από ατυχήματα.

Συνάδελφοι έχει αποδειχτεί ότι όσο πιο πολύ πιέζεται η διοίκηση η εργοδοσία τότε και μόνο τότε προσπαθεί να δώσει λύση στα προβλήματά μας.

Κανείς συνάδελφος δεν είναι μόνος του.

Όσο και αν προσπαθούν οι πλειοψηφίες των Σωματείων στην εταιρεία το συνδικαλιστικό κίνημα μπορεί να σταθεί στα πόδια του αρκεί να πιστέψει στη δύναμή του.

Καλούμε τους συναδέλφους να υπογράψουν το κείμενο  Κάλεσμα της ΔΑΣ για άμεση σύγκληση γενικών συνελεύσεων.

Εδώ και τώρα να αποσυρθεί η τροπολογία έκτρωμα του υπουργείου μεταφορών.
Δεν θα γίνουμε υλικά μετακομίσεις όπως ορίζει η πρόσφατη τροπολογία.
Δεν θα γίνουμε δούλοι στην κάθε κοινοπραξία που θα δημιουργηθεί.
Δεν θα δουλεύουμε για ένα κομμάτι ψωμί για να θησαυρίζουν οι εργολάβοι και οι εταιρείες.

Δεν θα δεχτούμε να κάνουμε τη φυσική μας ανάγκη σαν τα σκυλιά στα πεζοδρόμια όπως έκαναν τις εποχές που τα λεωφορεία ήταν στους ιδιοκτήτες ή βγάζοντας τα καπάκια του κινητήρα. Δηλαδή μέσα στο λεωφορείο σαν τα ζώα.
Αυτή τη χάρη δεν θα τους την κάνουμε.

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες.

Δηλώνουμε ότι όπου θα συναντηθούμε ξανά αυτά τα χάλια σε τουαλέτα αφετηρίας το λιγότερο που θα γίνει είναι να καλεστεί ο Εισαγγελέας υπηρεσίας
Μην τολμήσει κανείς προϊστάμενος να εγκαλέσει εργαζόμενο που αρνήθηκε να οδηγήσει το λεωφορείο σε χώρο με κίνδυνο μολυσματικών ασθενειών.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός