Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Μεταφορών διοργανώνει η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ.



 

 

23-10-2018

Συνάδελφοι συναδέλφισσες, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών με νόμο που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια από την κινητοποίηση την συγκέντρωση την απεργία.

Η γραμματεία αστικών συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ έχει καλέσει τα διοικητικά συμβούλια όλων των Σωματείων σε ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ να συνεδριάσουν να συγκαλέσουν γενικές συνελεύσεις και να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Παράλληλα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ μαζεύουν υπογραφές για τη σύγκληση γενικών συνελεύσεων όπως ορίζουν τα καταστατικά των Σωματείων.

Στην κατεύθυνση της αντίστασης της αντίδρασης ενάντια στην κυβερνητική πολιτική που παραχωρεί το συγκοινωνιακό έργο στους επιχειρηματικούς ομίλους διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Μεταφορών την Τρίτη 30 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί.

Καλούμε τα σωματεία της Αττικής στη διαμαρτυρία.

Κανένας συνάδελφος ή συναδέλφισσα που νιώθει τη σκληρή πραγματικότητα της δουλειάς του δεν πρέπει να λείψει. Κανένας εργαζόμενος που λαχταράει στην άσφαλτο από τα προβληματικά λεωφορεία και τρόλεϊ, κανένας εργαζόμενος της σταθερής τροχιάς που βλέπει τους εργολάβους να του παίρνουν τη δουλειά που δουλεύει μέσα στα τούνελ χωρίς βαρύ και ανθυγιεινό, που του μειώνεται συνέχεια ο μισθός, που δουλεύει με κίνδυνο ατυχήματος και της ζωής του ακόμα χωρίς μέσα ατομικής προστασίας, που κάνει πατέντες για να βελτιώσει τα οχήματά τους συρμούς.
Κανείς επιβάτης που ξεροσταλιάζει στις στάσεις περιμένοντας το λεωφορείο το τρόλεϊ το τραμ δεν πρέπει να λείψει από την διαμαρτυρία στο Υπουργείο Μεταφορών.
Κανείς εργαζόμενος άνεργος φοιτητής συνταξιούχος μαθητής που βλέπει ότι οι μπάρες κλείνουν και η κυβέρνηση ετοιμάζει την εφαρμογή του διαζωνικού εισιτηρίου δηλαδή νέες αυξήσεις δεν πρέπει να λείψει.

Είναι κοινός ο αγώνας για κρατική φθηνή συχνή αξιόπιστη συγκοινωνία στην υπηρεσία των αναγκών μετακίνησης του λαού και όχι για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Απαιτούμε:

Απόσυρση του νόμων που ιδιωτικοποιούν την αστική συγκοινωνία.
Ενιαίο Κρατικό φορέα μεταφορών.
Επέκταση του συγκοινωνιακού δικτύου σε όλο το νομό Αττικής.
Κρατική επιχορήγηση για επισκευή και ανανέωση του στόλου (τρένα, τραμ, τρόλεϊ, λεωφορεία).
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα.
ΣΣΕ με αυξήσεις σύμφωνα με τις ανάγκες της ζωής.
Μείωση της τιμής των εισιτηρίων κατά 50%.
Όλοι την Τρίτη 30 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Μεταφορών.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός