Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

«ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η νοθεία και η απάτη στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου δεν θα περάσειΑπό την συνέντευξη τύπου των εκπροσώπων της «Εργατικής Ενότητας»

Ακόμη μια επιχείρηση νοθείας και απάτης εξελίσσεται ενόψει του 33ου συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, τονίζει η «Εργατική Ενότητα» Θεσσαλονίκης (το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ), ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν θα δεχτούμε να κυριαρχεί στα σωματεία και το ΕΚΘ η νοθεία, οι διπλοψηφίες και το χάλι που υπάρχει σήμερα».

Παράλληλα υπογραμμίζει ότι: «Εμείς παλεύουμε και θα τα καταφέρουμε τα συνδικάτα να γίνουν κυψέλες συζήτησης, ενημέρωσης και οργάνωσης της πάλης και των αγώνων και όχι ένας γραφειοκρατικός μηχανισμός που θα αναπαράγει τις πλειοψηφίες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Αυτή η κατάσταση δε μπορεί να γίνει ανεκτή από κανέναν εργαζόμενο, από κανέναν τίμιο συνδικαλιστή, από όπου κι αν προέρχεται πολιτικά ή συνδικαλιστικά. Καλούμε κάθε εκλεγμένο αντιπρόσωπο να πάρει θέση: Να μην επιτρέψει να περάσει η εκτεταμένη νοθεία των παρατάξεων αυτών, να μην νομιμοποιηθούν οι νόθοι αντιπρόσωποί τους».

Στην ανακοίνωσή της η «Εργατική Ενότητα» Θεσσαλονίκης αναφέρει τα εξής:

«Στην τριετία που μας πέρασε η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΘ αποδείχτηκε το μακρύ χέρι της ΓΣΕΕ στην Θεσσαλονίκη. Κινήθηκε στη λογική της κοινωνικής συναίνεσης, υποστήριξε ή αποδέχτηκε σιωπηρά σοβαρά αντιλαϊκά μέτρα, δεν πρόβαλε αντίσταση στην αντεργατική επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οδεύοντας προς το 33ο συνέδριό της, η πλειοψηφία αυτή που την συγκροτούν με μοιρασμένους ρόλους η ΠΑΣΚΕ, η ΔΑΚΕ και η ΕΑΚ(ΣΥΡΙΖΑ) οργανώνει για μια ακόμη φορά τη νοθεία και την απάτη. Δυστυχώς γι’ αυτούς οι ταξικές δυνάμεις στο ΕΚΘ που συσπειρώνονται στο ψηφοδέλτιο της «Εργατικής Ενότητας» τους έπιασαν με την γίδα στην πλάτη.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρουμε ορισμένα παραδείγματα:

Σωματεία Χειριστών με εκατοντάδες διπλοψηφίες με άλλα σωματεία, σωματείο μηχανικών, εργαζόμενοι στην Αρχαιολογική Υπηρεσία, Αεροδρόμιο κ.λπ.

Σωματεία ούτε επιχειρησιακά, ούτε κλαδικά, ούτε ομοιοεπαγγελματικά όπως προβλέπεται. Δηλαδή σωματεία όπου μπορεί να συμμετέχουν αυτοαπασχολούμενοι, νοικοκυρές, επιχειρηματίες, διευθυντές επιχειρήσεων, εργοδότες (π.χ. σωματείο Παροχής Υπηρεσιών, νέας τεχνολογίας και προώθησης πωλήσεων)

Ανύπαρκτα σωματεία, με εκατοντάδες ψηφίσαντες διαφόρων και άσχετων επαγγελμάτων (π.χ. σωματείο εργολαβικών εργαζόμενων).

Σωματεία με δεκάδες ψηφίσαντες με επιστολική ψήφο, που απαγορεύεται από το καταστατικό του ΕΚΘ και τη νομοθεσία. (Ενωτικός Σύλλογος Τράπεζας Πειραιώς, Εγνατία Οδός, Φυσικό Αέριο, καθηγητές σχολείων δεύτερης ευκαιρίας κ.λπ.).

Πολλά σωματεία χωρίς υπογραφή των ψηφισάντων στις αντίστοχες καταστάσεις, χωρίς να μπορεί να διαπιστωθεί αν πράγματι αυτοί όντως ψήφισαν. (π.χ. σωματείο Οδηγών Ταξί, Σιδηροδρομικοί, Αεροδρόμιο, Κλαδικό Σωματείο ΕΥΑΘ).

Πάρα πολλά σωματεία που δεν έχουν προσκομίσει ούτε καν τα στοιχειώδη νομιμοποιητικά έγγραφα (μητρώα, κατάσταση ψηφισάντων κ.λπ.).

Οι δυνάμεις της «Εργατικής Ενότητας» έθεσαν έγκαιρα (από τον Ιούλιο 2018) την ανάγκη να φέρουν όλα τα σωματεία τα νομιμοποιητικά τους έγγραφα για το συνέδριο του ΕΚΘ. Η πλειοψηφία απάντησε ότι θα τα δούμε τον Σεπτέμβρη. Και αφού τα άφησαν όλα για το τέλος Οκτώβρη νόμιζαν ότι μέσα από την πίεση του χρόνου θα περάσει για μια ακόμη φορά η νοθεία τους.

Μάλιστα κάτω από την πίεση των καταγγελιών και των αποδείξεων προσπάθησαν να θολώσουν τα νερά, να ρίξουν λάσπη, να προβοκάρουν. Επικαλέστηκαν κακοκατασκευασμένα στοιχεία για δήθεν διπλοψηφίες στα σωματεία του ΠΑΜΕ. Προσπαθώντας να στήσουν παζάρια νόθευσης των πραγματικών συσχετισμών. Μετά την αναλυτική παρουσίαση των πραγματικών στοιχείων από τους εκπροσώπους του ΠΑΜΕ, έβαλαν την ουρά στα σκέλια και απέσυραν άρον-άρον τις στημένες καταγγελίες τους, για δήθεν διπλοψηφίες.

Το ξεκαθαρίζουμε άλλη μια φορά: Δεν θα δεχτούμε να κυριαρχεί στα σωματεία και το ΕΚΘ η νοθεία, οι διπλοψηφίες και το χάλι που υπάρχει σήμερα.

Εμείς παλεύουμε και θα τα καταφέρουμε τα συνδικάτα να γίνουν κυψέλες συζήτησης, ενημέρωσης και οργάνωσης της πάλης και των αγώνων και όχι ένας γραφειοκρατικός μηχανισμός που θα αναπαράγει τις πλειοψηφίες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από κανέναν εργαζόμενο, από κανέναν τίμιο συνδικαλιστή, από όπου κι αν προέρχεται πολιτικά ή συνδικαλιστικά.

Καλούμε κάθε εκλεγμένο αντιπρόσωπο να πάρει θέση: Να μην επιτρέψει να περάσει η εκτεταμένη νοθεία των παρατάξεων αυτών, να μην νομιμοποιηθούν οι νόθοι αντιπρόσωποί τους.

Χρειάζεται να αποφασίσουμε: Θέλουμε ένα ΕΚΘ υπηρέτη της εκάστοτε κυβέρνησης και της εργοδοσίας ή ένα ΕΚΘ υπερασπιστή των συμφερόντων των εργαζομένων.

Θέλουμε να συνεχίζεται αυτό το χάλι των διπλοψηφιών, των εκλογών χωρίς τα βασικά τυπικά έγγραφα(καταστάσεις ψηφισάντων, μητρώα μελών κ.λπ.) ή θέλουμε σωματεία που θα λειτουργούν οργανωμένα, θα σεβαστούν τις δημοκρατικές διαδικασίες που με αίμα κατακτήθηκαν από την εργατική τάξη και το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα;

Όσο αφορά τις παρατάξεις του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού που επιδίωξαν μέσω ΓΣΕΕ να ετοιμάσουν και νέα κατασταλτικά μέτρα με την επίσκεψή τους στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη -όπου και ζήτησαν την συνδρομή της Αστυνομίας στις διαδικασίες εκλογής των συνεδρίων των ΕΚ- τους ενημερώνουμε ότι όσο κι αν «ιδρώνουν» το νέο συνδικαλιστικό της ασφάλειας δεν θα περάσει.

Υπάρχουν σήμερα δυνάμεις αποφασισμένες, που δίνουν τη μάχη καθημερινά μέσα στα εργοστάσια, στα εργοτάξια, στις υπηρεσίες και το εμπόριο, για να αλλάξει η ρότα μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Για να έχουμε σωματεία και ΕΚΘ που θα είναι το σπίτι των εργατών, εμπνευστής και οργανωτής των αγώνων των εργαζομένων στους τόπους δουλειάς, διεκδικώντας τα σύγχρονα δικαιώματα. Όπως είναι το δικαίωμα στην σταθερή και μόνιμη δουλειά, η κατάργηση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης των ατομικών συμβάσεων, την επαναφορά της ΕΓΣΣΕ το 751, των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, την κατάργηση του εργασιακού μεσαίωνα που έφτιαξαν και συνεχίζουν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα.

Το σύνθημα «Μπροστά οι δίκες μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων» είναι που μπορεί να εμπνεύσει και τις επόμενες ημέρες να οργανωθεί καλύτερα το απεργιακό μέτωπο κόντρα και στις κωλοτούμπες τους εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού για την ημερομηνία που θα γίνει τελικά η απεργία».

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 605269Συνολικές αναγνώσεις:
  • 165Αναγνώσεις σήμερα:
  • 283308Συνολικοί επισκέπτες:
  • 103Επισκέπτες σήμερα:
  • 1Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ