ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΣ-ΟΑΣΑ



Αποτέλεσμα εικόνας για δας οασα

                                                                                                   10 ΝΟΕΜΒΡΗ 2018

Αυτή η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, δεν σταματά να μας εκπλήσσει.

Κάθε φορά σε κάθε δήλωσή τους, γραπτή ή προφορική, γίνεται η αντιστροφή της πραγματικότητας για να καλύψουν την εγκληματική τους πολιτική, και στην αστική συγκοινωνία.

Με δελτίο τύπου σε τρεις γραμμές ,ανακοίνωσαν πριν λίγες μέρες την διακοπή των δρομολογίων της γραμμής 3 του μετρό, από Αγία Μαρίνα προς αεροδρόμιο και αντίστροφα.

Αφού έφαγαν το κράξιμο του αιώνα, αφού έγινε το έλα να δεις στις αποβάθρες της Δουκίσσης Πλακεντίας, αφού την πλήρωσαν για αρκετές μέρες οι εργαζόμενοι του μετρό, το μόνιμο προσωπικό αλλά και οι εργολαβικοί της εταιρείας security, με νέο δελτίο τύπου η διοίκηση και πάλι με ψέματα, δηλώνει ότι το δρομολόγιο επανέρχεται στην προηγούμενη κατάσταση.

Η διακοπή του δρομολογίου λένε, έγινε για τον εξορθολογισμό του συγκοινωνιακού έργου της ΣΤΑΣΥ, ότι ακριβώς έλεγαν για το κλείσιμο του αμαξοστασίου του ελληνικού της ΟΣΥ.

Εξορθολογισμός σημαίνει, για να μιλήσουμε απλά ελληνικά, μείωση συγκοινωνιακού έργου, αραίωση δρομολογίων, κλείσιμο αμαξοστασίων, είσοδος ιδιωτών στο συγκοινωνιακό έργο.

Άλλωστε λεφτά υπάρχουν, δήλωση παλιά αλλά διαχρονική, που ισχύει και σήμερα. Λεφτά υπάρχουν για τους ιδιώτες για το κεφάλαιο για τις κοινοπραξίες των ιδιωτών.

Δεν υπάρχουν για τους εργαζόμενους, για μισθούς, για συντάξεις, για την υγεία, για την παιδεία, για τους μαθητές, τους φοιτητές ,Δεν υπάρχουν για τους αρρώστους, δεν υπάρχουν για τους ανθρώπους που έχουν προβλήματα κινητικά, για τους ΑΜΕΑ, δεν υπάρχουν για τη λαϊκή οικογένεια, για μας δηλαδή δεν υπάρχουν λεφτά.

Τελικά αφού εργαζόμενοι, επιβάτες, σύλλογοι, τουρίστες τους έκραξαν για τα καλά, το δρομολόγιο από σήμερα επανέρχεται στην προηγούμενη μορφή του, Αγία Μαρίνα αεροδρόμιο και επιστροφή.

Το δελτίο της ΣΤΑΣΥ χαρακτήριζοντας ως αβάσιμες τις ενστάσεις για αδυναμία εκτέλεσης του συγκοινωνιακού έργου, λόγω προβλημάτων σε συρμούς και έλλειψη ανταλλακτικών προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Στην πραγματικότητα μόνο αβάσιμες δεν είναι, δεν πρόκειται για απλές ενστάσεις , αλλά για καταγγελίες.

Η πραγματικότητα είναι οτι, ναι δεν υπάρχουν ανταλλακτικά, ναι ελλειπής είναι η συντήρηση, ναι δεν υπάρχει προσωπικό.Ψέματα λέτε οι διοικήσεις!!! κατ εντολή των πολιτικών προϊσταμένων σας, του υπουργείου δηλαδή και της κυβέρνησής σας.

Η επαναφορά του δρομολογίου δείχνει το δρόμο.

Κάθε προσπάθεια των διοικήσεων ΟΑΣΑ- ΣΤΑΣΥ -ΟΣΥ να συρρικνώσει το συγκοινωνιακό έργο, με την άμεση, δυναμική , οργανωμένη αντίδρασή μας μπορούμε να τη σταματάμε.

Απαιτούμε κατάργηση του πρόσφατου νόμου, που ιδιωτικοποιεί την αστική συγκοινωνία όπως και όλων των προηγουμένων.

Αμεση κρατική επιχορήγηση για την επισκευή και ανανέωση του στόλου (λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ, τρένα).

Άμεση πρόσληψη προσωπικού.

Έξω οι εργολάβοι από την αστική συγκοινωνία.

Υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς με επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.

Ένταξη στο βαρύ και ανθυγιεινό όλων των εργαζομένων που εμπλέκονται στην αστική συγκοινωνία.

Μείωση του ωραρίου σε 7ωρο πενθήμερο, 35ωρο εξάωρο ,στα τμήματα εργαζομένων που καταπονούνται περισσότερο.

ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΔΑΣ-ΟΑΣΑ

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός