ΕΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ) – ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ αρνήθηκαν να καταδικάσουν την παρουσία ασφαλίτη στις εργασίες του ΕΚΘ



 

«Το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ, ΕΚΑ και ΕΚΘ δε έχουν βγάλει ακόμα τσιμουδιά για τα συγκεκριμένα γεγονότα, αντίθετα ομολογούν ότι στο ΕΚΘ την Αστυνομία κάλεσε ο πρόεδρος του, επιβεβαιώνουν ότι βρίσκονται σε κοινό σχέδιο επίθεσης στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα σε συντονισμό και σε συνεννόηση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων», υπογραμμίζει η ΔΑΣ στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, καταγγέλλοντας την άρνηση των ΕΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ) – ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ στο ΕΚΑ, να καταδικάσουν την παρουσία ασφαλίτη στις εργασίες του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, οι ταξικές δυνάμεις στο ΕΚΑ τονίζουν ότι «οι μαζικές διαδικασίες στους χώρους δουλειάς, οι δεκάδες γενικές συνελεύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην Αθήνα με τη συμμετοχή χιλιάδων εργαζομένων για την προετοιμασία και την επιτυχία της απεργίας είναι η καλύτερη απάντηση στην προσπάθεια υπονόμευσης των εργατικών αγώνων από τους εκπροσώπους του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού». 

Η ΔΑΣ στο ΕΚΑ στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

«Σε πρωτοφανή κατήφορο βρίσκονται οι παρατάξεις της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και άξιοι εκπρόσωποι του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στην Ελλάδα, οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΕΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ). Αυτές οι ίδιες παρατάξεις στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας αρνήθηκαν να καταγγείλουν την επιλογή της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ να ζητήσει την παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων και την άμεση ανταπόκριση της κυβέρνησης στο αίτημά τους, στέλνοντας τον αστυνομικό διευθυντή Θεσσαλονίκης και έναν ασφαλίτη να παρακολουθήσουν τις εργασίες του Συνεδρίου του τοπικού Εργατικού Κέντρου.

Το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ, ΕΚΑ και ΕΚΘ δε έχουν βγάλει ακόμα τσιμουδιά για τα συγκεκριμένα γεγονότα, αντίθετα ομολογούν ότι στο ΕΚΘ την Αστυνομία κάλεσε ο πρόεδρός του, επιβεβαιώνουν ότι βρίσκονται σε κοινό σχέδιο επίθεσης στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα σε συντονισμό και σε συνεννόηση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων. Άλλωστε αυτή την περίοδο υλοποιείται ο νόμος Βρούτση – Αχτσιόγλου για την υπονόμευση των κλαδικών ΣΣΕ και της ΕΓΣΣΕ και δεν βγάζουν άχνα. Το γεγονός ότι ορισμένοι ξεσκονισμένοι εργατοπατέρες αξιοποιούν ακόμα και τα επιχειρήματα της ναζιστικής Χρυσής Αυγής για να ξεπλύνουν τη δράση του «Συνδικαλιστικού» της Ασφάλειας επιβεβαιώνει ότι ο κατήφορός τους δεν έχει πάτο.

Το μαύρο μέτωπο ενάντια στα εργατικά συμφέροντα επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι η αποστολή αυτών των δυνάμεων «εξετελέσθη» με την αλλαγή της ημερομηνίας στις 28 Νοέμβρη και από τότε δεν έχουν κάνει το παραμικρό για την οργάνωση της απεργίας.

Όλα τα παραπάνω είναι μόνο λίγες από τις πολλές αποδείξεις που μπορεί να αναλογιστεί κάθε εργαζόμενος και να καταλήξει ότι αυτές οι παρατάξεις δεν έχουν καμία σχέση με την εκπροσώπηση των συμφερόντων της εργατικής τάξης. Κάθε τίμιος συνδικαλιστής που σέβεται τους εργαζόμενους που τον ψήφισαν, που σέβεται τις δημοκρατικές διαδικασίες των συνδικάτων μπορεί να βγάλει συμπεράσματα ιδιαίτερα για την παράταξη της κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ, για την ηγεσία της ΕΑΚ, της ομάδας Βασιλόπουλου δηλαδή, όπου στο σωματείο που είναι πρόεδρος ο συγκεκριμένος αρνήθηκε να εγγράψει εργαζόμενους με αστεία επιχειρήματα. Αυτός είναι ο «αριστερός» εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, της νοθείας, της καταστολής, της υπονόμευσης των εργατικών αγώνων, της υποταγής στις ορέξεις των επιχειρηματικών ομίλων.

Οι μαζικές διαδικασίες στους χώρους δουλειάς, οι δεκάδες γενικές συνελεύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην Αθήνα με τη συμμετοχή χιλιάδων εργαζομένων για την προετοιμασία και την επιτυχία της απεργίας είναι η καλύτερη απάντηση στην προσπάθεια υπονόμευσης των εργατικών αγώνων από τους εκπροσώπους του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε αιτήματα που σχετίζονται με τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και όχι με τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας στις 28 Νοέμβρη και καλούμε μαζικά τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους της Αθήνας στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στις 10.30 π.μ., στην Ομόνοια».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός