Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΕΔΕΠ: Να καταδικάσουμε στην πράξη τη σύμβαση-έκτρωμα – Μόνος δρόμος ο δρόμος του αγώναΕνωτικό κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ ώστε να καταδικάσουν στην πράξη την απαράδεκτη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας την οποία προτείνει το εργοδοτικό Συνδικάτο μαζί με την εργοδοσία απευθύνει το ΔΣ του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Πρόκειται για μία σύμβαση-έκτρωμα καθώς δεν διασφαλίζει κανέναν εργαζόμενο παλιό ή νέο. Πρόκειται για την πρόταση της εταιρείας, την οποία όλοι μαζί μέσα από τις γενικές μας συνελεύσεις απορρίψαμε, και αφού η εργοδοσία είδε ότι δεν ικανοποιούμαστε με τα ψέματα έφτιαξε το δικό της “Σωματείο” για να υπογράψει αυτά που τη βολεύουν.

Συνάδελφοι, δεν πρέπει να αφήσουμε κανέναν να παίζει με τις ζωές μας, τις ανάγκες τις δικές μας και των οικογενειών μας. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε το εργασιακό καθεστώς που ισχύει τώρα να το αφήσουμε να νομιμοποιηθεί μέσα από αυτήν τη σύμβαση-έκτρωμα που προσπαθούν να μας την επιβάλουν μια χούφτα ανθρώπων που βρίσκονται σε εντεταλμένη υπηρεσία από την εργοδοσία COSCO – DPORT.

Τι προβλέπει λοιπόν η σύμβαση-έκτρωμα:

1. Το ημερομίσθιο παραμένει στα επίπεδα του κατώτατου ημερομισθίου της ΓΣΣΕ περίπου 30 ευρώ.

2. Με τον τρόπο που προτείνουν να μετατρέπονται οι εκ περιτροπής συμβάσεις σε πλήρους απασχόλησης θα αφορά περίπου 50 εργαζόμενους το χρόνο από τους 650 που απασχολούνται με ελαστικές μορφές απασχόλησης, ενώ το ποιοι θα γίνονται πέρα από το πόσοι θα το αποφασίζει η εργοδοσία με το γνωστό σύστημα αξιολόγησης που έχει.

3. Οι προσαυξήσεις νυχτερινών, Σαββάτου και Κυριακής δεν θα πληρώνονται.

4. Η πόστα δεν θα γίνει ποτέ ούτε καν πενταμελής.

5. Οι ατομικές συμβάσεις οι οποίες ισχύουν σήμερα θα συνεχίζουν να ισχύουν καθώς η ΣΣΕ που προτείνουν θα αποτυπώνει μικρότερο ημερομίσθιο κάτι που έχει επίπτωση σε δώρα, άδειες και αποζημιώσεις εργαζομένων.

6. Δεν αποτυπώνει και δεν περιλαμβάνει το επίδομα για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά που προβλέπεται κατ’ ελάχιστο να είναι 5% επί του βασικού μισθού.

7. Δεν αποτυπώνονται με ξεκάθαρο τρόπο οι τριετίες.

8. Εξακολουθούν να υπάρχουν οι μισθολογικές κατηγορίες ανά ειδικότητα κάτι που συμπιέζει τους μισθούς μας προς τα κάτω αφού οι νεοπροσλαμβανόμενοι θα πληρώνονται με λιγότερα χρήματα, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί και όπλο στα χέρια της εργοδοσίας με σκοπό να εκβιάζει.

Στον αντίποδα όλων αυτών η εργοδοσία σε συνεργασία με το «Συνδικάτο» της μας προσφέρει μια ΣΣΕ που θα περιλαμβάνει το σάντουιτς και 5 ευρώ σε προπληρωμένη κάρτα που δεν θα αποτυπώνονται πουθενά.

Σε μια περίοδο που η ΣΕΠ ΑΕ στο πρώτο εξάμηνο του 2018 αύξησε τα κέρδη της κατά 25,8% μέσα ένα μόνο έτος! Τα κέρδη αυτά προέρχονται από τη δική μας δουλειά, το δικό μας ιδρώτα.

Η ανάπτυξη λοιπόν που μας υπόσχονται είναι μια ανάπτυξη που μοναδικό στόχο έχει να δίνει ψίχουλα στους εργαζόμενους που και αυτά τα ψίχουλα χωρίς τον μεγαλειώδη αγώνα μας ακόμα θα ήταν στις τσέπες μιας χούφτας εκμεταλλευτών.

Τον δρόμο, συνάδελφοι, τον ξέρουμε. Μπορεί να είναι δύσκολος και κουραστικός, αλλά είναι και ο μόνος και δεν είναι άλλος από τον δρόμο του αγώνα. Ό,τι έχουμε κατακτήσει έτσι το καταφέραμε. Δεν γίνεται να μην έχουμε συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.

Είναι η ώρα που όλοι μαζί πρέπει να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Είναι η ώρα που πρέπει να καταδικάσουμε στην πράξη τη σύμβαση-έκτρωμα της εργοδοσίας και του υπηρετικού της προσωπικού. Πρέπει να ανασυνταχθούμε και να συσπειρωθούμε γύρω από το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ που από τη μέρα ίδρυσής του είναι το αποκούμπι όλων των εργαζομένων, που παλεύει για ανθρώπινους όρους εργασίας και αμοιβής. Είναι ευθύνη όλων μας, δεν πρέπει να αφήσουμε να μας καταβάλει ο φόβος και η τρομοκρατία που όλα αυτά τα χρόνια καλλιεργείται από την εργοδοσία και τους μηχανισμούς της.

Όλοι στην πανεργατική – πανελλαδική απεργία στις 28 Νοέμβρη.

Να μην αφήσουμε να εφαρμοστεί η σύμβαση-έκτρωμα.

Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.

Άμεση εφαρμογή των Βαρέων.

Όλοι μαζί μια γροθιά».

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 438714Συνολικές αναγνώσεις:
  • 136Αναγνώσεις σήμερα:
  • 234456Συνολικοί επισκέπτες:
  • 87Επισκέπτες σήμερα:
  • 3Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ