Ογκώδης διαδήλωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα: «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες» (VIDEO – ΦΩΤΟ)



Μαζική, μαχητική απάντηση σε κυβέρνηση, εργοδοσία και στους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ που όλο το προηγούμενο διάστημα έβαζαν εμπόδια για να μην πετύχει η απεργία, έδωσε η απεργιακή κινητοποίηση Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και Συνδικάτων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και διαδήλωσαν στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις για τις δικές τους ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων.

Ογκώδης ήταν η συγκέντρωση και η πορεία στην Αθήνα στο πλαίσιο της πανεργατικής απεργίας. Προηγήθηκε συγκέντρωση στην Ομόνοια όπου συνέκλιναν οι πέντε προσυγκεντρώσεις και ακολούθησε πορεία μέχρι το Σύνταγμα.

Στην απεργιακή κινητοποίηση παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος έκανε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

«751 βασικό μισθό τέρμα στη συναίνεση και το συμβιβασμό», «Κανείς συμβιβασμός με τις περικοπές», «Τη ζωή που φτιάχνουν πρέπει να αλλάξεις αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις», «Συμβάσεις κλαδικές, αυξήσεις των μισθών, είναι η απαίτηση των εργατών» είναι κάποια από τα συνθήματα που φώναζαν οι διαδηλωτές.

«Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές. Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου – Βρούτση που καταργεί τις Συλλογικές διαπραγματεύσεις. Αύξηση του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους και επαναφορά της ΣΣΕ» έγραφε το πανό στην κεφαλή της πορείας με υπογραφή ΠΑΜΕ, στέλνοντας το μήνυμα της απεργιακής κινητοποίησης. Ακολουθούσαν δεκάδες μπλοκ όπως του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, της Ομοσπονδίας Εργαζομένων σε Γάλα – Τρόφιμα – Ποτά και οι εργαζόμενοι στην «Παυλίδη».

«Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας δεν τα διπλώνουμε, δεν κάνουμε πίσω, αναπτύσσουμε τη σύγκρουση με το κεφάλαιο με τους δυνάστες μας, με τους πολιτικούς υπηρέτες τους και τα συνδικαλιστικά τσιράκια τους. Ανανεώνουμε το αγωνιστικό ραντεβού τις επόμενες μέρες, συνεχίζουμε, έχουμε δίκιο θα το επιβάλουμε» τόνισε μιλώντας στη συγκέντρωση ο Θανάσης Οικονόμου, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας στις μεταφορές.

Οι απεργοί έβαλαν στο προσκήνιο τις σύγχρονες εργατικές – λαϊκές ανάγκες και διεκδικήσεις, την πάλη για ανάκτηση όλων των τεράστιων απωλειών των προηγούμενων χρόνων, για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, κατοχύρωση των σύγχρονων δικαιωμάτων.

Έδωσαν απάντηση στην κυβερνητική προπαγάνδα για τη «μεταμνημονιακή περίοδο», για τον «πρώτο κρατικό προϋπολογισμό χωρίς μέτρα λιτότητας». Αποκαλύπτουν ότι τα συμφέροντα του κεφαλαίου, είναι διαμετρικά αντίθετα με αυτά των εργαζομένων.

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ

Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες απεργούς σε όλες τις πόλεις της χώρας που ξεπέρασαν τις πιέσεις και την εργοδοτική τρομοκρατία στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς, τη δυσοσμία του σύγχρονου εργατοπατερισμού και συμμετείχαν μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις των Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και πρωτοβάθμιων σωματείων.

Καλεί τους εργαζόμενους σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς να κλιμακώσουν τον αγώνα τους τονίζοντας «Δε συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα, με την κοροϊδία και τα ξεροκόμματα που πετάει η κυβέρνηση από τα ματωμένα πλεονάσματα που τα βαφτίζει με θράσος “έξοδο από τα μνημόνια”. Δεν τα διπλώνουμε, δεν κάνουμε πίσω! Αναπτύσσουμε τη σύγκρουση με το κεφάλαιο με τους εκμεταλλευτές, με τους πολιτικούς υπηρέτες τους και τα συνδικαλιστικά τσιράκια τους. Ανανεώνουμε το αγωνιστικό ραντεβού τις επόμενες μέρες!».

Η μάχη της απεργίας δόθηκε από νωρίς το πρωί με τις περιφρουρήσεις σε χώρους δουλειάς σε όλη την Ελλάδα, ενώ απεργιακές συγκεντρώσεις έγιναν σε Θεσσαλονίκη, Πειραιά, Κορωπί, σε πόλεις της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και του Ιονίου, της Βόρειας Ελλάδας, της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας, του Αιγαίου και της Κρήτης, στη Λαμία.

 

 

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός