ΔΑΣ ΟΤΑ: Χαιρετίζει τους εργαζόμενους που την ενίσχυσαν στις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια



Τους χιλιάδες εργαζόμενους που για μια ακόμη φορά εμπιστεύτηκαν τη «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία ΟΤΑ» στις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια σε ολόκληρη τη χώρα χαιρετίζει η ΔΑΣ – ΟΤΑ.

Καλεί σε συνέχεια του αγώνα για ένα κίνημα που δεν θα αποδέχεται σαν δεδομένους τους αντιλαϊκούς νόμους, που θα επιλέγει το δρόμο της πάλης για τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, απέναντι στη μίζερη πραγματικότητα που έχουν διαμορφώσει οι αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων, απέναντι στη λογική της υποταγής των λαϊκών συμφερόντων στις ανάγκες του κεφαλαίου.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ – ΟΤΑ σημειώνει:

«Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες συναδέλφους που για μια ακόμη φορά εμπιστεύτηκαν τη «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία ΟΤΑ» στις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια σε ολόκληρη τη χώρα. Οι εκατοντάδες υποψήφιοι και οι εκλεγμένοι μας σε όλη την Ελλάδα αποτελούν μια ισχυρή δύναμη μέσα στον κλάδο που μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στον αγώνα για την ανασύνταξη του κινήματος, την αλλαγή των συσχετισμών, τη δημιουργία ενός συνδικαλιστικού κινήματος που θα μπορέσει με αποφασιστικότητα και αντοχή να αντιπαλέψει την αντιλαϊκή πολιτική, να απαιτήσουμε και να επιβάλουμε την ανάκτηση των απωλειών που είχαμε τα χρόνια της κρίσης, να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Βγαίνουμε από αυτή την εκλογική μάχη με ένα πολύ θετικό απολογισμό αφού ψηφοδέλτια της ΔΑΣ – ΟΤΑ συμμετείχαν σε διπλάσιο αριθμό Υπηρεσιακών Συμβουλίων σε σχέση με το 2016, πήραμε παραπάνω 2.500 ψήφους σε σχέση με το 2016, διπλασιάσαμε τον αριθμό των εκλεγμένων μας. Πρώτη δύναμη αναδείχτηκε η ΔΑΣ – ΟΤΑ σε Ιωάννινα, Αχαΐα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία, Λευκάδα, Γ΄ Υπηρεσιακό Αττικής, Υπηρεσιακό Δυτ. Αττικής.

Οι αιρετοί που εκλέχτηκαν με τα ψηφοδέλτια της ΔΑΣ – ΟΤΑ θα δώσουν τη μάχη για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων, θα ενημερώνουν, θα αποκαλύπτουν, θα είναι πραγματικά τα μάτια, τα αυτιά και η φωνή των εργαζόμενων, θα υπερασπίζονται την αξιοπρέπεια των εργαζομένων ενάντια στις αυθαιρεσίες και τις άδικες, αντεργατικές αποφάσεις των Δημοτικών Αρχών μέσα στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε, έχουμε καθαρή αντίληψη για το ρόλο των Υπηρεσιακών Συμβουλίων. Είναι ένας κρατικός θεσμός για να περνάει την πολιτική των κυβερνήσεων και του κεφαλαίου για αυτό και λέμε καθαρά ότι χωρίς ισχυρό κίνημα που θα συγκρούεται αποφασιστικά με κάθε αντιδραστική – αντιλαϊκή πολιτική, δεν μπορείς να υπερασπιστείς τα δικαιώματα των εργαζομένων και στο πλαίσιο των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

Δίνουμε μια συνέχεια στον καθημερινό αγώνα για να χτίζουμε ένα κίνημα που δεν θα αποδέχεται σαν δεδομένους τους αντιλαϊκούς νόμους. Που θα επιλέγει το δρόμο της πάλης για τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, απέναντι στη μίζερη πραγματικότητα που έχουν διαμορφώσει οι αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων, απέναντι στη λογική της υποταγής των λαϊκών συμφερόντων στις ανάγκες του κεφαλαίου.

Για ένα κίνημα που δεν θα «αναθέτει» τάχα στους αιρετούς και στις συνδικαλιστικές ηγεσίες να λύσουν τα προβλήματα, αλλά για ένα κίνημα που θα παλεύει για τη συσπείρωση των εργαζομένων στα σωματεία, στις Γενικές Συνελεύσεις, στον αγώνα, σε συμμαχία με τα λαϊκά στρώματα».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός