Διαδήλωσαν μαζικά ενάντια στο «νέο σύστημα απολύσεων» και για μαζικούς μόνιμους διορισμούς (VIDEO-ΦΩΤΟ)



Ιδιαίτερα μαζική και δυναμική ήταν η συγκέντρωση που πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι, στο Σύνταγμα οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο πλαίσιο της νέας απεργιακής κινητοποίησης που πραγματοποιούν σήμερα, ενάντια στο νέο σύστημα διορισμών, που πετά στην ανεργία χιλιάδες αναπληρωτές που προσφέρουν τα τελευταία χρόνια στην Εκπαίδευση, ενώ δεν καλύπτει τις ανάγκες των σχολείων.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν εκπαιδευτικοί, τόσο από το Λεκανοπέδιο όσο και από όλη τη χώρα, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν εκπρόσωποι σωματείων, οι οποίοι απαίτησαν την απόσυρση του «νέου συστήματος απολύσεων» και ταυτόχρονα καταδίκασαν την επίθεση που δέχθηκαν οι εκπαιδευτικοί από την Αστυνομία την περασμένη Παρασκευή.

Μάλιστα στη συγκέντρωση χαιρέτισαν ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, που μετέφερε για μία ακόμη φορά τη συμπαράσταση του Κόμματος στον αγώνα των εκπαιδευτικών και η εκπαιδευτικός Θεοδώρα Δριμάλα, που ήταν και οι δύο τους μεταξύ των τραυματιών από την επίθεση.

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης η Στέλλα Βαλαβάνη, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, δηλώνοντας τη στήριξη του γονεϊκού κινήματος στα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών.

Στο πλευρό των εκπαιδευτικών βρέθηκαν οι φοιτητικοί σύλλογοι Φιλοσοφικής, Ιστορικού-Αρχαιολογικού, ΠΤΔΕ, Οδοντιατρικής, Νοσηλευτικής, Οικονομικού, Τουρκικών Σπουδών του EKΠA, Αρχιτεκτονικής, καθώς και το σύλλογο των εστιακών της ΝΦΕΕΜΠ. Επίσης το «παρών» έδωσαν και αντιπροσωπείες από συνδικάτα εργαζομένων σε άλλους χώρους του δημοσίου.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε η προσυγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων, όπου έγινε και ένα δρώμενο από αναπληρωτές θεατρολόγους.

Να σημειωθεί ότι στη διάρκεια της κινητοποίησης σημειώθηκε ένταση όταν διαδηλωτές, που προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό φραγμό επί της Βασιλίσσης Σοφίας, δέχθηκαν περιορισμένη επίθεση με χημικά.

Απεργιακές συγκεντρώσεις έγιναν σήμερα επίσης στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της χώρας.

 

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός