«ΣΥΝΕΔΡΙΟ» ΟΙΥΕ: Κινητοποίηση απαιτώντας «Συνέδρια εργατών και όχι των εργοδοτών»




Από την κινητοποίηση


Συνέδριο της Αστυνομίας και της εργοδοσίας επιδιώκει να κάνει η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) για τρίτη φορά. Από τη Δευτέρα το βράδυ οι εκλεκτοί της εργοδοσίας και της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας διανυκτέρευσαν στο πολυτελές ξενοδοχείο «Caravel», όπου γίνεται η τρίτη απόπειρα για τη διεξαγωγή συνεδρίου με εργοδότες και νόθους αντιπροσώπους. Στην είσοδο του κτιρίου από νωρίς το πρωί της Τρίτης βρίσκονται μάλιστα αστυνομικές δυνάμεις.

Αντιπρόσωποι της ΔΑΣ, εργαζόμενοι και Σωματεία πραγματοποιούν αυτήν την ώρα κινητοποίηση απαιτώντας «Σωματεία των εργατών και όχι των εργοδοτών».

Στο μεταξύ, πριν ξεκινήσουν οποιεσδήποτε εργασίες έχουν μοιραστεί κάρτες αντιπροσώπων, ενώ η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας έχει βγάλει μάλιστα και διπλές κάρτες, για να μοιράζει την τράπουλα κατά πως την εξυπηρετεί καλύτερα. Στόχος τους είναι να κάνουν ένα συνέδριο φαστ τρακ, να εκλέξουν Εφορευτική Επιτροπή, λειτουργώντας στο σκοτάδι και με όρους συμμορίας.

Στην κατεύθυνση αυτή, έχουν κλείσει εκτός από την αίθουσα του συνεδρίου και δεύτερη αίθουσα, στα κρυφά, στον όγδοο όροφο του ξενοδοχείου, προκειμένου να κάνουν εκλογές σαν τον κλέφτη.

Οι δυνάμεις της ΔΑΣ βρίσκονται στο χώρο προκειμένου να βάλουν φρένο στα σχέδια της εργοδοσίας.

«Έξω η εργοδοσία από τα Σωματεία – Σωματεία εργατών όχι των εργοδοτών» γράφει το πανό του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ενώ ένα δεύτερο γράφει «Χαμογέλα ρε… Τι σου ζητάνε;», στηλιτεύοντας την παρέμβαση της εργοδοσίας του σούπερ μάρκετ «My Market».

Καταγγέλλουν την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας που έχει το θράσος να προχωρά σε συνέδριο ως ένας ξεδιάντροπος μηχανισμός της εργοδοσίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ως ημερομηνίες διεξαγωγής ορίζονται εργάσιμες ημέρες θέτοντας δυσκολίες στη συμμετοχή της πλειοψηφίας των εργαζομένων. Δεν αρκούνται καν στις δυσκολίες αυτές, αλλά έχουν αποκλείσει ακόμα και από την ενημέρωση ολόκληρα Σωματεία και αντιπροσώπους για να κάνουν «συνέδριο» με τους εκλεκτούς της εργοδοσίας.

Την ίδια ώρα έξω από το χώρο του ξενοδοχείου εντοπίστηκε ασφαλίτης εν ώρα υπηρεσίας, ο οποίος μετά την παρέμβαση των συνδικαλιστών αποχώρησε.

Θυμίζουμε ότι μετά την παρουσία μπράβων, εργοδοτών και νόθων αντιπροσώπων στο συνέδριο, που αρχικά ήταν προγραμματισμένο για τις 23 – 24 Φλεβάρη, η πλειοψηφία της Διοίκησης ανακοίνωσε μέσω e-mail την πραγματοποίηση του συνεδρίου για τις 6 – 7 Μάρτη, το οποίο αποδείχτηκε φιάσκο καθώς δεν εμφανίστηκε κανείς από τους αντιπροσώπους της.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός